Nanocoating.nl

Onverwoestbare coating

Maak ieder object onverwoestbaar!

Wat hebben het Pentagon, tanks, olieplatformen en kogelvrije vesten met elkaar te maken? Het antwoord is onverwoestbare coating. Onverwoestbare coating maakte naam toen het online viraal ging in een filmpje waarbij een groep Australiërs een watermeloen besmeerden met de coating en deze vervolgens van 45 meter hoogte naar beneden gooiden. Wonderbaarlijk genoeg bleef de watermeloen niet alleen heel, hij stuiterde zelfs! Maar wat veel mensen niet weten is dat onverwoestbare coating voor nog veel meer dingen gebruikt kan worden. Oorspronkelijk werd de coating ontwikkeld om voertuigen te beschermen. Inmiddels kent het vele toepassingen; van zwaar industrieel tot maritiem, landbouw en zelfs offshore.

In dit artikel beschrijven we de onvoorstelbare eigenschappen van onverwoestbare coating, hoe u deze kunt inzetten voor uw project en waar u het kunt aanschaffen in Nederland.

Verf en coating kopen tegen de laagste prijs? Bekijk hier dan alle verf aanbiedingen, tot wel 65% korting op verf!


Waarom onverwoestbare coating zo sterk is

Onverwoestbare coating is een gepatenteerde hybride samenstelling van een coating genaamd polyurea. Hoewel de precieze formule strikt geheim wordt gehouden, is de coating in essentie een combinatie van isocyanaat en een polyolhars. De polyol werkt als een weekmaker en wanneer de twee componenten worden gecombineerd, vormt de moleculaire reactie die volgt een lange keten. Het is deze keten die verantwoordelijk is voor de onverwoestbare eigenschappen van de coating. Het maakt de coating hard en ondoordringbaar, maar omdat de keten tevens flexibel is, zorgt ook deze voor ongelooflijke rek en scheurbestendigheid. Het beste van twee werelden!

Een goed voorbeeld van hoe sterk de coating is, zien we terug in militaire applicaties. Het Amerikaanse Pentagon heeft bijvoorbeeld zijn buitenmuren ermee gecoat om het gebouw en de inzittenden te beschermen tegen granaatscherven (de belangrijkste oorzaak van letsel bij een explosie). Het wordt ook gebruikt in kogelvrije vesten om kogelfragmenten op te vangen en te weerkaatsen.

Voordelen bovenop onverwoestbaarheid

Onverwoestbare coating is niet alleen sterk, de coating heeft veel meer voordelen. Dankzij de eigenschappen en applicatiemethode zorgt de coating ook voor:

laadbak met onverwoeste bare line x coating

Onverwoestbare coating zorgt voor een sterke bescherming op bijna alle ondergronden

 • Snelle droogtijd – Na het verlaten van de spuitmonding droogt het component binnen 10 seconden op
 • Hoge slijtvastheid en chemicaliën- en oliebestendigheid
 • Schok- en geluiddempende kwaliteiten
 • Volledig waterdichte / luchtdichte afdichting – geen roest of corrosie
 • Brede toepassingsmogelijkheden – kan worden aangebracht op vrijwel elk gewenst oppervlak, zoals staal, aluminium, hout en glasvezel
 • Weinig onderhoud
 • Antislip en brandvertragende eigenschappen
 • Milieuvriendelijkheid – Geen VOC’s of oplosmiddelen

De coating aanbrengen: hoe en waarop

Onverwoestbare coating wordt middels een hotspray spuitpistool met een temperatuur van tussen de 50 en 65 graden Celsius aangebracht. De twee componenten worden onder druk gezet en vervolgens door de verwarmde slangen in het pistool gepompt. Ze worden op hetzelfde moment gecombineerd en gespoten. Zodra de twee componenten zijn gecombineerd begint onmiddellijk de moleculaire reactie. Deze is onomkeerbaar en na het verlaten van de spuitmonding droogt de coating daardoor al binnen 10 seconden op.

Het kan in elke gewenste laagdikte worden aangebracht, afhankelijk van de toepassing. Daarnaast is ook elke gewenste kleur mogelijk; van zwart, blank doorzichtig tot grijs en fellere kleuren.Het applicatiegemak en de aantrekkelijke eigenschappen van de coating zorgen voor ongekende populariteit in vele sectoren. Bijvoorbeeld:

Voer- en vaartuigen: Containers, oprijplaten, palen, laadbakken van pick-ups, aanhangwagens, boten etc.
Infrastructuur: wegmarkeerpalen en lantaarnpalen, bruggen, trappen, parkeergarages
Industrieel: pijpleidingen, tank linings, silo’s, voedselbakken, machines
Defensie:
auto’s, kogelvrije vesten, tanks, borstplaten, militaire uitrustingen

Line-X – Onverwoestbare coating specialisten in Nederland

Line-X is een Amerikaans merk op gebied van onverwoestbare coating. VB Coatings is dealer en importeur van LINE-X. Zij werken samen met Overveld Coating om het product in heel Nederland aan te brengen. Overveld coating heeft hiervoor een poederlakstraat (Edisonweg 3, 4631 SN Hoogerheide) maar ook een mobiele spuitinstallatie die zij op locatie kunnen inzetten voor het aanbrengen van Line-X. Heeft u interesse in de onverwoestbare coating van Line-X? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de knop “offerte aanvragen” of het contactformulier. Wij voorzien u graag van prijzen en/of meer informatie.

Verf Online Kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
De laatste opmerking en 2 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
8 antwoorden
 1. Dailey
  Dailey zegt:

  Hallo,

  Ik heb een beetje een aparte vraag. Ik ben bezig met een project waarbij ik een handschoen ontwerp dat bescherming bied tegen cactusstekels en ben tijdens mijn materiaalonderzoek de Line X spray tegen gekomen. Is er een mogelijkheid om handschoenen te coaten met de Line X? En is het mogelijk voor het bedrijf om dit zelf te kunnen coaten in de toekomst mocht de Line X een waardige oplossing zijn?

  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Dailey

  Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Dailey,

   Het is ons helaas niet bekend of line X ook toepasbaar is op textiel. Wij adviseren je voor deze vraag contact op te nemen met VB Coatings. Zij zijn dealer en importeur van LINE-X in samenwerking met Overveld Coating.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 2. Cas
  Cas zegt:

  Ik wil graag mijn kruipruimte muren doen en binnenzijde buitenmuur im het geheel steviger krijgen en tevens water van de andere kant te weren. Materiaal kalkzandsteen. Is dat mogelijk?

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Cas,

   Line-X is vrij prijzig voor een project van deze omvang. Daarnaast is kalkzandsteen een bijzonder broos materiaal. Waterglas injecteren of vloeibaar rubber aanbrengen zou een alternatief kunnen zijn. Als je interesse hebt in onverwoestbare coating raden wij aan even contact te zoeken met de leverancier. Zij kunnen je advies op maat geven.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Paul,

   Wij verkopen helaas geen Line-X en brengen dit ook niet aan. Om deze reden hebben wij geen prijsinformatie voor specifieke aanvragen.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 3. Erwin Boonstra
  Erwin Boonstra zegt:

  Hallo,

  Graag ontvang ik een prijs voor het spuiten van mijn boot van 4,70×1,90 meter met line X zwart.
  Ik woon in Heemskerk dus spuiten op locatie heeft de voorkeur.

  Groet Erwin

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *