Nanocoating.nl

Vinyl coating

Vinyl coating; dé oplossing voor vloer, bekleding en staal

Vinyl coating is een breed begrip. Er zijn een hoop ondergronden en applicatiemogelijkheden om rekening mee te houden, als u zijn eigenschappen wilt toepassen!

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Deze drie varianten vinyl coating onderscheiden we:

 1. Vinyl coating op basis van vinyl en epoxy: metaalbeschermingsproduct, kabelcoating en bescherming voor scheepsonderdelen
 2. Een 2 componenten vinylcoat met optimale hechtingseigenschappen op vinyl vloeren; ten behoeve van vinyl, linoleum en marmoleum
 3. Vinylspray voor bekleding van vinyl stoelen en banken;  uiterst geschikt voor gebruik op meubilair van boten en auto’s.

In dit artikel nemen we u mee op reis naar de juiste vinyl coating voor uw project. We gaan geschikte specialisten en producten bij langs én benoemen de positieve eigenschappen van ieder stukje vinyl.

Vinyl coating; bescherming tegen corrosie en weersinvloeden

Vinyl coating op handvatten van gereedschap

Vinyl coating ter bescherming van gereedschap

Vinylcoatings zijn specifiek ontwikkeld voor een onderhoudsvriendelijke afwerking van stalen ondergronden in de woningbouwsector, de industrie, de binnenvaartsector en de pleziervaart.

Vinyl producten zijn zeer goed weerbestendig en hebben een prima kleur- en glansbehoud.

Door het reversibele karakter van de vinylproducten is het onderhoud van een ondergrond welke al voorzien is van een chloorrubber- of vinylcoatingssysteem erg eenvoudig.

Het aanbrengen van vinyl coating ten behoeve van staalbescherming is een specialistische klus. Dit omdat met verschillende laagdiktes, primers en topcoats er verschillende resultaten kunnen worden behaald.


Vinylcoat; beschermende en decoratieve vinylverf voor vloeren

Vinylvloeren worden gemaakt van de kunststof polyvinylchloride ofwel pvc. In de volksmond worden vloeren met vinyl vaak Novilon genoemd, wat eigenlijk een merknaam is. Ook noemen veel mensen het kortweg zeil. U kunt deze vloer niet zomaar met elke verf overschilderen. De meeste coatings hechten niet goed op een pvc ondergrond.

vinyl vloer overgeschilderd met coating

Vinyl vloer overgeschilderd met een matte vinylcoat

Inno Kunststofcoat is speciaal ontwikkeld voor vinylvloeren en kan ook voor linoleum worden toegepast. Deze coating is in drie kleuren verkrijgbaar en zorgt voor een frisse nieuwe look en praktische beschermlaag.

5 redenen om voor een vinylcoat op de vloer te kiezen

 1. Het geeft de vloer een opfrisbeurt met dekkende kleur
 2. Lang leve de hygiëne. De vloer is vloeistofdicht en dus makkelijk schoon te maken
 3. Het maakt de ondergrond chemisch resistent
 4. Jaren langer plezier van een mooie vloer door de slijtvaste eigenschappen
 5. De laag is naadloos en egaal aan te brengen en daarmee strak op iedere (werk)vloer
 6. De vloer vergeeld niet en geeft geen “verflucht af
Coating voor vinyl vloeren

Coating / verf voor kunstof oppervlakken (linoleum, marmoleum, vinyl)

Helaas kan je een vinylvloer niet met iedere willekeurige verf overschilderen, maar met deze coating van Inno is het een koud kunstje! De verf is verkrijgbaar in drie populaire betonkleuren (van licht tot donker) en makkelijk zelf aan te brengen. Het maakt de vloer kras, water en hittebestendig voor jarenlang plezier.

Verbruik: 6-8m² per kg. Overschilderbaar na 2-4 uur. De tweede laag breng je binnen 72 uur na de eerste laag aan. Bij Vinyl vloeren is er geen primer nodig.

Vinyl verven: een pvc of linoleum vloer overschilderen

Het overschilderen van de vloer is niet moeilijk (net als verf wordt het aangebracht met kwast, roller of spuitapparatuur), maar om het beste resultaat te verkrijgen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

 • Breng bij voorkeur twee lagen dekkende Vinylcoat aan.
 • Werk desgewenst af met een transparante laag voor extra slijtvastheid.
 • Hars en harder componenten in afgepaste verhouding zeer goed mechanisch mengen totdat een volledig homogene massa wordt verkregen.
 • Meng nooit meer product dan u in één onafgebroken sessie kunt aanbrengen. Na het mengen start het uithardingsproces namelijk vrijwel meteen.
 • De maximale verwerkingstijd van Scanofloor Vinyl Vloercoat bedraagt zes uur.

Let op: Tot in de jaren tachtig zagen we vaak dat er asbest aan vinyl werd toegevoegd. U herkent dit aan de viltachtige onderlaag. Ga hier niet in snijden of haal het vinyl niet weg als u dit tegenkomt. Asbest mag alleen door specialisten worden verwijderd.

Vinylspray; het herstellen en verfraaien van bekleding

Bootstoel met vinylspray

Voor en na behandeling met vinylspray

Boten, auto’s en waterscooters hebben vaak bekleding van vinyl op de stoelen en banken. Om de bekleding te beschermen of te verfraaien bij slijtage kunt u deze met een speciale spray behandelen. De vinylspray kan gebruikt worden op de meeste zachte en flexibele ondergronden zonder kans op verkleuren.

Het voordeel is ook dat vinyl verf de structuur niet vult of afsluit zodat de originele structuur behouden blijft. Daarom is het ook er geschikt voor het spuiten van bootkussens en andere “gevulde” ondergronden.

Zo brengt u het aan:

 1. Reinig het oppervlak met een veilige ontvetter of met water en een vochtige doek
 2. Maak de bekleding goed droog
 3. Spray 3 tot 4 dunne egale lagen op de bekleding
 4. Laat de lak 5 tot 10 minuten drogen tussen iedere laag
 5. Belast de bekleding pas weer na 24 uur drogen in een droge, koele ruimte

Vinyl spray-producten

Vinyl spray

Coating / verf voor kunstof oppervlakken (linoleum, marmoleum, vinyl)

Wil jij een kunststof autostoel opknappen? Of heb je een leren of kunstleren bank die wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Deze Motip Vinylspray is makkelijk, snel en budgetvriendelijk. De vinylcoating zit in een 400 ml spuitbus en zorgt ervoor dat de originele structuur van de ondergrond behouden blijft. Het geeft een mooie glans en duurzame kleur. Verkrijgbaar in wit en zwart.

Verbruik: 1,25 tot 1,75 m² per spuitbus. Overspuitbaar na 2. De vinylspray kan je het beste aanbrengen in meerdere dunne lagen.


De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
1 antwoord
 1. Jen Ai
  Jen Ai zegt:

  Ik heb een vraag. Kan ik mij is verteld om vinylverf op de badkamermuren (behalve uiteraard de douche ruimte) te smeren. Deze muren zijn met stuc afgewerkt. Is dat een geschikte ondergrond? Ik wil het ook toepassen in de woonkamer om goed schoon te kunnen maken. Veel kinderen en soms een smeerboel. Dan hoef ik niet steeds aan te stippen. Mvg

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *