Nanocoating.nl

Balkonrenovatie en balkonreparatie

Een balkonrenovatie of reparatie is een investering die efficiënt en toekomstbestendig uitgevoerd moet worden. In dit artikel beschrijven we verschillende oplossingen zodat u een goed geïnformeerde beslissing kunt maken.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Tijdig ingrijpen met balkonrenovatie

Een balkon staat bloot aan alle weersomstandigheden en is kwetsbaar voor slijtage door gebruik. Balkonrenovatie voorkomt de prijzige volgende stap: balkonreparatie. Zijn er lichte beschadigingen aan het beton? Kan de verf wel een opfrisser gebruiken? Is de railing van de galerij verroest? Balkonrenovatie is nuttig wanneer er een esthetische of praktische noodzaak is.

Voorbeelden van renovatiewerkzaamheden:

Uw balkon of galerij wordt met balkonrenovatie weer als nieuw en kan weer jaren vooruit!

Let op: beschadigingen in de constructie zijn niet altijd zichtbaar. Laat een balkon of galerij daarom regelmatig inspecteren.

Methodes en technieken om een balkon te renoveren

Afhankelijk van wat er nodig is kunnen de volgende methodes en technieken op balkons en galerijen worden toegepast:

BalkonreparatieBalkonrenovatieOverig
BetonreparatieBetonrenovatieBalkon impregneren
VloerreparatieBalkonvloer renovatieAntisliplaag aanbrengen
Reparatie aan de balkonconstructieKleur herstellenBalkon reinigen
Reparatie aan voeg en kitwerkCoating toplaag vervangenBeton injecteren
Reparatie van veiligheidsrailingKitwerk vernieuwenPoedercoaten galerij hekwerk

Wat kost een balkon renoveren?

Helaas is hier niet eenvoudig antwoord op te geven omdat het vrijwel altijd maatwerk is. Bij sommige balkons is alleen het vervangen van kitwerk en het opvullen van scheuren voldoende, terwijl bij andere er sprake is van flinke betonrot en de hele constructie gerepareerd moet worden.

Tip: zo bespaart u op balkonrenovatie

Met een VVE, woningbouwvereniging of gemeente de handen ineenslaan om in één keer meerdere balkons te renoveren kan flink schelen in de kosten. Hoogwerkers hoeven bijvoorbeeld maar één keer gehuurd te worden en er kan groot ingekocht worden.

Balkon herstel en reiniging

Lekt het balkon naar de onderburen? Of zit er een kuil in de galerijvloer waar iedereen over struikelt? Piept de railing wanneer u deze beweegt? Dit zijn alarmbellen. In sommige gevallen hoeft alleen een coating vervangen te worden, in andere zijn er zwaardere reparatiewerkzaamheden noodzakelijk.

Is uw balkon of galerij niet beschadigd maar verontreinigd door groene aanslag, kalk of graffiti? En zijn diverse methoden om een balkon er weer als nieuw uit te laten zien. Een balkon reinigen kan gedaan worden door het schoonmaken met professionele schoonmaakmiddelen en machines, of door het opfrissen van de kleur met een nieuwe toplaag.

Wat doet een balkonrenovatie specialist

Algemeen
Het inspecteren, renoveren en repareren behoort tot de dagelijkse werkzaamheden van een vloercoatingspecialist. Ook kan een specialist u adviseren over kleuren en afwerkingsmogelijkheden.

Balkon renovatie

Is uw balkon aan renovatie toe? Soms kan het vervangen van alleen de toplaag al een groot verschil maken.

Uitvoering
Tijdens het offerteproces krijgt u al een indicatie wanneer de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Vervolgens bespreekt de balkonrenovatie specialist een specifieke datum en de duur van de werkzaamheden met u. Een specialist zal er altijd voor zorgen dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van de werkzaamheden en dat uw balkon snel weer belopen kan worden.

Controle
Tijdens en na de werkzaamheden wordt er een controle checklist ingevuld. Daarin staan gegevens over applicatie temperaturen, applicatie methodiek en verbruik per vierkante meter. Zo maakt de specialist het werk inzichtelijk en kan achteraf worden nagegaan of alles is uitgevoerd naar uw wensen en vereisten.

Onderhoud en reinigen
Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd biedt de specialist vaak ook een onderhoudscontract aan. Daarin staat onder andere de reinigingsfrequentie en wanneer coatings vervangen of hersteld moeten worden. U bent vrij om het reinigen of onderhoud door deze specialist uit te laten voeren, of hier t.z.t. een andere partij voor in te schakelen.

Garantie
Gemiddeld is de garantie van een balkonrenovatie 3 tot 15 jaar. Die duur is afhankelijk van het systeem, locatie, onderhoud en reinigingsfrequentie. Geef uw wensen hierin duidelijk vooraf aan zodat de juiste materialen en technieken in de offerte worden opgenomen.

Balkonrenovatie inspectie en uitvoering

Is uw balkon 5 jaar of ouder? Dan is het aan te raden een inspectie uit te voeren. Zichtbare en onzichtbare problemen kunnen dan tijdig gesignaleerd worden. Ten alle tijde moet een gevaarlijke situatie worden voorkomen! Na een grondige inspectie volgt een adviesrapport. Hierin staat welke balkonrenovatie of balkonreparatie werkzaamheden zijn aanbevolen.

balkonrenovatie

Een balkonrenovatie kan bestaan uit verschillende werkzaamheden

Voordat u een aanvraag plaatst of offerte aanvraagt voor een inspectie of uitvoering bij een coatingspecialist, is het belangrijk om de situatie vooraf in kaart te brengen. Op deze manier kan de coatingspecialist een zo compleet mogelijke prijsopgave doen en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Breng onderstaande punten in kaart voordat u een aanvraag plaatst of een offerte aanvraagt bij een vloercoatingspecialist voor een zo compleet mogelijke aanvraag:

 • De oppervlakte van het balkon of de galerij.
 • Locatie van het pand.
 • Of het een betonnen balkon of galerij betreft of een ander substraat.
 • Mate van gebruik (intensief of juist weinig belopen)
 • De ligging van uw balkon / galerij (overdekt, zon of schaduwkant etc.).
 • Zijn er speciale afwerkingen gewenst (antislip, betonlook).

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Heeft u een vraag over balkonrenovatie? Wij helpen u graag!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
1 antwoord
 1. VvE Dorpsweg
  VvE Dorpsweg zegt:

  Wij hebben 4 balkons, die een nieuwe coating moeten hebben en zijn op zoek naar een bedrijf, die dit voor ons wil doen in 2021. Kunt u ons verder helpen. Het appartementencomplex staat in het dorp Onnen onder de rook van Groningen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *