Keuzegids industriële mobiele stofzuiger

Mobiele stofzuiger onmisbaar op de werkplaats

Een mobiele stofzuiger is een onmisbaar hulpmiddel op de werkplaats. Deze maakt de omgeving niet alleen stofvrij, maar kan in veel gevallen ook lak, beton en andere bouwresten opzuigen. Geavanceerde mobiele stofzuigers zijn ook geschikt voor het opzuigen van vloeistoffen.

Een professionele mobiele stofzuiger beschikt over:

 • Een krachtige motor
 • Instelbare zuigkracht
 • Automatische filterreiniging
 • Aansluitingen voor elektrische apparatuur
 • Geschikt voor het opzuigen van water
 • Optioneel: mogelijkheden voor het rechtstreeks aansluiten van een handschuurmachine

  mobiele stofzuiger voor lak

  Met een koppelstuk kan rechtstreeks een schuurmachine worden aangesloten aan een mobiele stofzuiger. Bron: EMM

Een normale stofzuiger heeft met name moeite met het opzuigen van grove bouwresten en restanten van verf, lak en coating tijdens het schuurproces. Dankzij een krachtige filter zijn professionele mobiele stofzuigers hiertegen bestand. In dit artikel gaan we dieper in op mobiele stofzuigers en geven we een overzicht van de varianten.

Professionele mobiele stofzuiger: 3 stofklassen

Professionele mobiele stofzuigers worden ingedeeld in verschillende stofklassen: L, M en H. Deze staan voor Low, Medium en High. Low is doorgaans genoeg voor een kleine werkplaats of consument, maar voor grover afval of vloeistoffen is stofklasse M het minimale.

Niet alleen de zuigkracht van een hogere stofklasse is sterker, ook komt er bij de hogere stofklassen minder fijnstof vrij. Dit zorgt voor een schonere en gezondere werkomgeving.

Een korte uitleg van de verschillende stofklassen:

 1. Stofklasse L Basis: Zuigt eenvoudige en onschadelijke stoffen op als stof, aarde en kleine korrels. Dit geldt voor het gros van de stofzuigers op de markt.
 2. Stofklasse M Professioneel: Ook plamuur, lak, verf (latex- of olieverf), beton, gips en zelfs zand en kiezelstenen worden afgezogen.
 3. Stofklasse H Industrieel: Geschikt voor het afzuigen van bijna alle (gevaarlijke) stoffen; wordt ook wel een asbest stofzuiger genoemd.

Mobiele stofafzuiger kopen

Kärcher NT 25/1 AP
Kärcher
NT 25/1 AP
 • stofklasse L
Festool CTL MINI
Festool
CTL MINI
 • stofklasse L
Makita VC2510LX1
Makita
VC2510LX1
 • stofklasse L
Festool CTM 26 E
Festool
CTM 26 E
 • stofklasse M
DeWalt DWV902M
DeWalt
DWV902M
 • stofklasse M

Direct industriële mobiele stofzuiger kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
bol.com verf kopen
Bestel verf
praxis verf en coating

Industriële asbest stofzuiger

Mobiele Stofafzuiger Hamach

Mobiele stofzuiger Bron: Hamach

Voor gezondheidsgevaarlijke stoffen is een heavy duty mobiele stofzuiger nodig die niet alleen sterk is in zuigkracht, maar ook met name blootstelling aan de schadelijke stof (in dit geval asbest) voorkomt. Hiervoor wordt een asbeststofzuiger uitgerust met een speciale filter en bijbehorende filtertechniek die de uitstoot van schadelijke stoffen voorkomt. Dit maakt echter het gebruik van beschermende kleding bij het verwerken van asbest niet overbodig.

Een asbeststofzuiger mag alleen verkocht worden als deze aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving omtrent het afvoeren van asbest voldoet. Er zijn compacte mobiele asbest stofzuigers met een opvangcapaciteit van 20 liter en grotere machines (meestal vaste installaties) tot wel 220 liter.

Mobiele stofzuiger kopen: merken

Mobiele stofafzuigers worden door verschillende producenten aangeboden. Festool biedt bijvoorbeeld diverse stofafzuigers aan. Ook Hamach en Bosch zijn thuis in deze industrie. Onze experts staan altijd voor u klaar als er eventuele vragen zijn over de aanschaf van een mobiele stofzuiger. Hierbij een overzicht van een aantal mobiele stofafzuigers op de nederlandse markt:

MOBIELE STOFZUIGER STOFKLASSEEXTRA
Hamach HMV 6-L EA/PA Mobiele stofzuigerLElektrische én pneumatische schuurstofzuiger met optionele rechtstreekse aansluiting voor handschuurmachine
Hamach HMV 6-L EA Mobiele stofzuigerLElektrische schuurstofzuiger met optionele rechtstreekse aansluiting voor handschuurmachine
Festool Mobiele stofafzuiger CTM 26 E CLEANTEXMVoor nat- en droogzuigen geschikt
Festool Mobiele stofafzuiger CTM 36 E AC-PLANEXMCompacte constructie voor stoffen met grenswaarden > 0,1 mg/m³
Festool TL Mini StofafzuigmobielL Compacte nat-/droogstofzuiger met 10 l reservoirvolume
Delfin DG Export LPG motorL (Asbest)Industriële mobiele asbest stofzuiger aangedreven door een LPG verbrandingsmotor
Nilfisk VP930 asbeststofzuigerL (Asbest)Compacte mobiele asbest stofzuiger met 15 l reservoirvolume
Kerstar KAV20 perslucht asbeststofzuigerL (explosiegevoelige vloeistoffen)Explosieveilige stofzuiger met testcertificaat voor aardings-continuïteit.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *