Blauwe Resicoat coating op pijpleidingen

Resicoat; de gecertificeerde keuze voor drinkwatervoorzieningen

Resicoat is de merknaam voor een kunststofcoating van AkzoNobel. De belangrijkste eigenschap van resicoat is dat deze het Kiwa Water Mark heeft. Coatings met dit certificaat zijn uitvoerig getest door Kiwa, een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificering verzorgt. Deze instantie heeft Resicoat veilig bevonden voor drinkwater.

Resicoat voldoet aan alle functionele eisen en aan de wettelijke gezondheidseisen die zijn voorgeschreven in de “Regeling materialen en chemicaliën drink- en warmtapwatervoorziening” van de Nederlandse overheid.

Om deze reden is het een veelgebruikte toepassing als coating in en op:

Resicoat van akzo nobel poedercoating in koppelstuk

De coating is uitermate geschikt voor pijpleidingen en koppelstukken en komt standaard in het blauw

 • Pijpleidingen
 • Drinkwaterbassins
 • Rioleringen
 • Koppelingsonderdelen
 • Chemicaliën tanks
 • Packaging
 • Klimaatsystemen
 • Waterkokers
 • Vriezers en koelkasten

De voordelen van Resicoat op basis van epoxy

Resicoat is een epoxy coating. De epoxyhars zorgt voor een sterke, chemisch resistente en slijtvast laag. Het maakt een oppervlak volledig waterdicht en beschermt hierdoor tegen corrosie. De Kiwa certificering bewijst dat de coating geen schadelijke stoffen loslaat bij langdurige blootstelling aan water. Ook bij hoge temperaturen komen er geen chemicaliën vrij.

De meest voorkomende kleur is fris blauw, maar in principe is iedere kleur mogelijk. De laagdikte is naar wens op te bouwen, maar de minimale laagdikte die is benodigd om aan de certificeringseisen te voldoen is ongeveer 400 μm.

Resicoat aanbrengen via wervelsinteren of poedercoaten

Deze coating wordt altijd aangebracht in poedervorm. Dit kan op twee manieren:

 1. Wervelsinteren: hierbij worden objecten in een bad met poeder ondergedompeld. Het te coaten object is voorverwarmd en de poederdeeltjes smelten hierdoor als ze in aanraking komen met het oppervlak. Door de werveling in het bad (doordat er lucht door het bad blaast) vindt er een homogene verdeling van het poeder plaats.
 2. Poedercoaten: het poeder wordt met een elektrisch geladen spuitpistool op het object gespoten. Daarna gaat het object in de oven en smelt de poeder tot een harde homogene laag.

Vind met onze hulp de beste Resicoat specialist door vrijblijvend een projectomschrijving te sturen. We helpen graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *