Nanocoating.nl

Instant coating

SolidLux Coating: coat vloeren met de snelheid van het licht

SolidLux coating is een innovatieve, zeer sneldrogende coating waarmee bedrijvigheid ten allen tijden kan blijven doorgaan! Door de innovatieve manier van uitharden met UV licht is de nieuwe vloer in een zeer korte tijd volledig belastbaar. Laag na laag uitharden over meerdere dagen is verleden tijd. Dit maakt het een uitermate geschikte (en efficiënte) vloercoating voor fabrieken, stations, scholen, ziekenhuizen en andere locaties waar constante bedrijvigheid moet worden gewaarborgd. Om een concreet voorbeeld te geven:

Het coaten van een vloer:
Totale tijd van start applicatie tot volledige ingebruikname van de vloer:

  • Traditioneel vloercoatingsysteem: ca. 3 dagen.
  • SolidLux: ca. 5 uur.

Het coaten van een trap:
Totale tijd van start applicatie tot volledige ingebruikname van de trap:

Traditioneel vloercoatingsysteem: ca. 3 dagen.
SolidLux: ca. 2 uur.

Wij Nederlanders mogen trots zijn: onder de noemer SolidLux Instant Coating is deze innovatie hier bedacht en gepatenteerd! Bekijk dit korte introductiefilmpje om zelf de snelheid te zien van deze instant coating:

Benieuwd of SolidlLux instant coating geschikt is voor uw project? In dit artikel gaan we de voordelen bij langs, waar de coating het best tot zijn recht komt én geven wij een overzicht van de Solidlux-specialisten in Nederland.


Minimale overlast en maximale tijdwinst

Feitelijk gezien is SolidLux simpelweg een merknaam voor een manier om een vloer te coaten met behulp van UV-straling. Echter, de coating is speciaal ontworpen met de gedachte dat de verstoring bij het aanbrengen van een vloercoating minimaal moet zijn. SolidLux instant coating is daarom vrijwel ‘tussen de bedrijven door’ aan te brengen, waardoor de workflow in ruimten er nauwelijks hinder van ondervindt en de bereikbaarheid van parkeergarages of openbare ruimtes optimaal blijft. Solidlux kan aangebracht worden als toplaag, maar ook als grond- of tussenlaag. De voordelen van instant coating op een rij:

  1. Tijdsbesparend – geen andere vloercoating droogt zo snel
  2. Bestand tegen hoge en lage temperaturen –  temperatuurbestendig van -25 tot +35 graden en daarmee ideaal voor koelcellen, vriezers en machineruimtes.
  3. Geschikt voor veeleisende omgevingen – bestand tegen mechanische en chemische belasting én HACCP gecertificeerd.
  4. Binnen en buiten te gebruiken – vergeelt niet door uv straling en is bestand tegen water, zout, zand en meer
  5. In vele kleuren en afwerkingen beschikbaar – hierdoor uitstekend inzetbaar voor kleurzones, belijning en vluchtroutes
  6. Milieuvriendelijk: minimale materiaalderving, minder applicatiemiddelen en afval en bovendien oplosmiddelvrij.
  7. Perfect reinigbaar: De coating is gemakkelijk schoon te maken, zelfs met krachtige schoonmaakmiddelen

Hieronder een overzicht van de verschillen tussen traditionele vloercoatingsystemen en het SolidLux instant coating systeem:

Voordelen SolidLux Coating systemen


Praktijkvoorbeelden van Instant Coating

SolidLux Instant Coating wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Hieronder een aantal inspirerende succescases om u een beeld te geven van de mogelijkheden:

Vloerbelijning Albert Heijn distributiecentrum Zwolle
Het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle telt in totaal 117 docks waar dagelijks tussen 23.00 en 18.00 uur honderden trucks komen laden. Te laat komen bij de winkels is geen optie. Met SolidLux en een aangepast rittenplan was het mogelijk om de belijning te vernieuwen zonder docks buiten gebruik te stellen.

Keuken en koelcel van Nationaal Militair Museum in Soest
Het Nationaal Militair Museum in Soest trekt dagelijks veel bezoekers die ook graag gebruik maken van het restaurant. Om geen inkomsten mis te lopen heeft het museum gekozen voor SolidLux. Zelfs in een koelcel met een temperatuur van ongeveer 4° C kon met SolidLux binnen enkele uren een compleet nieuwe vloercoating worden aangebracht die meteen belastbaar was.

Koelcel Friesland Campina Cheese
In de koelcel voor kaasopslag is 125 meter belijning aangebracht op een gevlinderde betonvloer. De koelcel bleef daarbij volledig in gebruik bij een temperatuur van 4° C.

Antislipvloer appartementencomplex Watergraafsmeer
Het appartementencomplex Old Trafford op het voormalige Ajax-terrein in de Watergraafsmeer telt vijf woonlagen met 32 appartementen. Na het uitharden van de eerste laag, volgde er een tweede laag die werd ingestrooid met 0,3-0,8 mm vuurgedroogd zand. Daarna volgde een toplaag met decoratieve flakes.


Gecertificeerde SolidLux applicateurs

De kwaliteit van SolidLux is gegarandeerd door de verwerking in handen te leggen van gecertificeerde applicateurs. Zij zijn opgeleid en getraind in alle facetten van de specifieke coating- en UV-technologie en als geen ander in staat om de ongekende voordelen van het SolidLux systeem optimaal tot hun recht te laten komen. SolidLux vormt onderdeel van het in Zwolle gelegen Van Wijhe Verf, onder andere eigenaar van verfmerk Wijzonol. Zij geven u graag advies over deze krachtige coating. Daarnaast hebben zij enkele andere, gecertificeerde specialisten aangewezen zoals Sijtsma Noord. Twijfelt u of de coating geschikt is voor uw project? Contacteer ons gerust en profiteer van gratis offertes van gecertificeerde SolidLux applicateurs:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *