kleurherstellende coating of renovatiecoating gevelbeplating

Ondergronden als nieuw met kleurherstellende coating

Door zure regen, kalk, uv-straling, vervuiling of zelfs schoonmaakmiddelen kan een oppervlak na enige tijd verkleuren of zijn glans verliezen. Deze doffe uitstraling doet de uitstraling van een woningcomplex of bedrijfspand geen goed. Gelukkig is er een manier om het oppervlak weer in oude glorie te herstellen, zonder deze te moeten vervangen of opnieuw te moeten schilderen. De oplossing is kleurherstellende coating, ook wel renovatiecoating of recovercoating genoemd.

De coating heeft een indrukwekkende kleurherstellende werking waardoor gevels en gevelbeplating er weer als nieuw uitzien. Bijkomend voordeel is dat de coating een laag vormt waarop vuil of zelfs graffiti niet langer hecht. Kleurherstellende coating blijft daarnaast tot wel 10 jaar glanzen. Hiermee is het een duurzame oplossing voor het onderhouden van vastgoed.

In dit artikel kijken we naar de voordelen, de ondergronden waarop u het kunt gebruiken en gaan we dieper in op de verschillende aanbieders van kleurherstellende coating.

8 eigenschappen van kleurherstellende coating

Het belangrijkste voordeel van kleurherstellende coating/renovatie coating is natuurlijk dat de ondergrond weer als nieuw lijkt en dat het de ondergrond beschermt tegen toekomstige verkleuring/dofheid. Maar deze innovatieve coating heeft meer handige eigenschappen:

Mavro nitocoat kleurherstellende coating

Een voorbeeld van gevelbeplating met een behandeling van Nitocoat kleurherstellende coating (Bron: Mavro int.)

  1. Eenvoudig aan te brengen 1-component coating en is daardoor makkelijk te verwerken.
  2. Zeer UV-bestendig; verkleuring is verleden tijd!
  3. Chemisch bestendig
  4. Uitmuntende anti graffiti eigenschappen; aangebrachte graffiti spoelt u eenvoudig weg met water
  5. Haalt verweerde en fletse coating en verfsystemen op
  6. Volledig transparant
  7. Lange levensduur van 5-10 jaar
  8. Toepasbaar op vele oppervlakken

Let op: Het nadeel van kleurherstellende/renovatie coating is dat deze beschadigingen niet repareert. Is er een beschadiging aan de coating, lak of poeder dan is er eerst een nieuwe laag nodig.

Professionele toepassingen en verwerking van renovatie coating

Renovatie coating is toepasbaar op alle niet zuigende ondergronden. Bijvoorbeeld: gelakte én ongelakte metalen, roestvrij staal, aluminium, kunststof, trespa, rockpanel, raamwerk en gepoedercoate oppervlakken. Ook kan de kleurherstellende coating worden aangebracht over bestaande coating- en verfsystemen. Afhankelijk van de ondergrond, leeftijd en schoonmaakhistorie (welke producten er gebruikt zijn in het verleden) werkt de coating bijna altijd kleurherstellend op deze ondergronden. Wij adviseren u daarom altijd om deze coating te laten aanbrengen door een professionele applicateur. Deze kan het volgende voor u verzorgen:

ONDERHOUDSADVIEZEN: inventarisering en advisering planmatig onderhoud van het gebouw.
OPSTELLEN BESTEK: verzorgen van een technische omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden.
PROJECTBEGELEIDING: begeleiding aannemers, kwaliteitscontrole en rapportages.
MEERJAREN ONDERHOUDSPLAN (MJOP): opstellen van onderhoudsplanning en budgettering 10-jaren onderhoud.
TESTVLAKKEN: uitvoeren van ondergrondinspectie, advies bij productkeuze en applicatiemethodiek.

In dit korte filmpje van coatingspecialist MAVRO international ziet u de verbluffende resultaten na het aanbrengen van de renovatie coating:

Een overzicht van renovatie coating producten en specialisten

Renovatie coating, kleurherstellende coating of recovercoating heeft deze woorden amper in de productnaam in de coatingindustrie. Dit kan wel eens verwarrend zijn. Eén van de meest bekende kleurherstellende coatings in Nederland is de gepatenteerde NITORANGE serie (en dan met name NITOCOAT ) van MAVRO International. Het werd onder andere al toegepast op de buitenzijde van ICE International en NS treinen, kozijnen van Van der Valk, gevelbeplating van eneco, puien van het pand Beeld & Geluid in Hilversum en diverse vastgoedobjecten van vastgoedbeheerder DION. Overige renovatie coatings zijn bijvoorbeeld Sodan 2KS (Sodan Coatings), CleantechPro Renovatiecoating en Unique-2101 coating (Procosol Solutions).

Heeft u interesse om te werken met kleurherstellende coating of zoekt u een specialist die de coating voor u kan aanbrengen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij brengen u graag in verbinding met een renovatie coating specialist bij u in de buurt.

 

SPECIALIST KLEURHERSTELLENDE COATINGADRES
MAVRO InternationalValeton 15 5301 LW Zaltbommel (Gelderland)
CleanTechNoordFelland Noord 3 9753 TB Haren (Groningen)
Sodan CoatingsMiddelblok 41 2831 BJ Gouderak (Zuid-Holland)
Procosol SolutionsSnelliusstraat 10 7102 ED Winterswijk (Gelderland)
Nanocoat NederlandNanocoat Nederland Rouwkooplaan 5 2251 AP Voorschoten

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *