Non paint – Coating benodigdheden

Succes garantie met professionele non paint coating benodigdheden

Ieder industrieel en commercieel bedrijf dat coatings aanbrengt, krijgt te maken met strenge voorwaarden en regelgeving wat betreft middelen en kwaliteitsstandaarden. Om aan die voorwaarden te kunnen voldoen, zijn een professionele coating uitrusting en de juiste non paint benodigdheden van groot belang. Er zijn vele soorten verf en coatings en daardoor zijn er ook verschillende gereedschappen waarmee gewerkt wordt. Ook zijn er veel verschillende technieken om coatings aan te brengen.

Welke industriële uitrusting heeft u nodig en welke andere benodigdheden kunnen gebruikt worden om het coaten tot een succes te maken? Onder de uitrusting en benodigdheden verstaan we alles wat bijdraagt aan veilige en efficiënte werkomstandigheden en alle materialen die nodig zijn om een coating juist aan te brengen en te laten uitharden.

In dit artikel laten we zien welke industriële coating uitrusting en non-paint benodigdheden u kunt gebruiken om een ideale werkomgeving te creëren voor het werken met coatings.


Bescherm mens, werkplek, materiaal met non-paint benodigdheden

Om een optimale werkplek te creëren voor het aanbrengen van coatings en te voldoen aan alle veiligheidseisen, zijn non-paint benodigdheden essentieel. U kunt hierbij denken aan de volgende middelen:

Non-paint beschermingsmiddelen kopen

3M 06942 verfdamp masker
3M 06942 verfdampmasker
3M Aura 9332+ stofmasker
3M Aura 9332+ stofmasker
3M 4800C ruimtezichtbril tegen spatten
3M 4800C ruimtezichtbril
Hygostar Nitrilhandschoenen
Hygostar nitrilhandschoenen
3M 4540 type5 wegwerpoverall
3M 4540 wegwerpoverall

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Non paint bril

Persoonlijke bescherming is één van de belangrijkste categorieën in non-paint

De gezuiverde lucht draagt al bij aan de veiligheid en gezondheid van het personeel, maar als er met coatings gewerkt wordt is dat nog niet voldoende.

Degelijke bescherming moet voor iedere medewerker beschikbaar zijn. Denk hierbij aan beschermende kleding, zoals een overall, hoofdbedekking, veiligheidsbril, masker, handschoenen en schoenen. De beschermende kleding voorkomt ook verontreiniging van (gecoate en ongecoate) ondergronden, omdat reguliere kleding stof aantrekt.

Aanbevolen:
EMM heeft speciale persoonlijke beschermingsmiddelen voor het werken met coatings van Colad. Arco heeft algemene beschermende kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen van onder andere Trojan, Arco Essentials en Dickies.

Stof afzuiginstallaties

Het hele bedrijf moet goed geventileerd zijn, zodat er binnen genoeg frisse lucht is en de kwaliteit van de lucht voldoende. De werkplaatsen waar de coatings aangebracht worden, moeten voorzien worden van extra afzuiginstallaties. Een goede afzuiging verbetert niet alleen de lucht, maar zorgt er ook voor dat de coatings en onderdelen niet verontreinigd raken door stof, gruis of andere luchtgedragen vervuiling.

Aanbevolen:
Een op maat gemaakte afzuiginstallatie kan door EMM ontworpen en geïnstalleerd worden. EMM is gespecialiseerd in afzuigsystemen van fabrikant Hamach.

Bescherming van machines en gereedschap

Om verontreiniging te voorkomen, moet ook de uitrusting die gebruikt wordt om te coaten, bijvoorbeeld de spuitcabines, beschermd worden. Dat kan door gebruik te maken van een coating tegen stof of door het afdekken met beschermende folie. Zo wordt alle apparatuur beschermd en zal schoonmaken makkelijker zijn. Het is bewezen dat goede bescherming de levensduur van de apparatuur verlengt.

Aanbevolen:
Colad Peelable Booth Coating – een aftrekbare beschermlaag voor spuitcabines van Colad
Colad Antidust – vuil en stof plakken tegen de muur van de spuitcabine

Direct Coating benodigdheden kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
verfwinkel
bol.com verf kopen
praxis verf en coating
vefbestelsite
Bestel verf

De juiste uitrusting voor 3 coating fases

Een industriële coating uitrusting draagt bij aan het succesvol coaten gedurende het hele proces. Om te beginnen moeten de juiste non-paint materialen voor het afplakken en schuren gebruikt worden. Naderhand moeten de verfresten op een juiste manier afgevoerd worden.

Oppervlak voorbereidend equipment kopen

Colad soft droog/nat schuurpapier 25m P1000 op rol 115mm breed
Colad soft droog/nat schuurpapier P1000
 • 25m op rol
 • 115mm breed
Colad soft droog/nat schuurpapier 25m P800 op rol 115mm breed
Colad soft droog/nat schuurpapier P800
 • 25m op rol
 • 115mm breed
Colad 100x velcro schuurschijf 8,6,1 gat beschikbaar in P80 – P1500
Colad velcro schuurschijf 8,6,1 gat
 • 100 stuks
 • P80 t/m P1500
Colad kleefdoekje 82x45 cm 1 stuk 82 x 45cm
Colad kleefdoekje 1 stuk
 • linnen
 • 82 x 45cm
Colad 8290 handreiniger met handpomp 3,8 liter
Colad 8290 handreiniger pompfles
 • met handpomp
 • 3,8 liter

1. Voorbereiding – ondergrond en verf

Goede voorbereiding is een voorwaarde voor succes. Het is daarom van belang om te weten welke non-paint materialen en uitrusting nodig zijn om een optimaal resultaat te bereiken. We kijken naar welke non-paint materialen er nodig zijn en welke producten gebruikt kunnen worden.

non paint mengspaan

Een mengmachine kan coating volgens precieze instructies mengen

 • Afplakken
  Afhankelijk van de vorm van de ondergrond kan er gebruik worden gemaakt van tape, folie of papier. Om twee verschillende kleuren duidelijk te scheiden, wordt er een dunne afplak tape gebruikt. Het gekozen materiaal moet de juist absorptie, poreusheid en sterkte hebben, zodat het niet scheurt en de verf niet doorloopt.
 • Schuren
  Er kan gekozen worden om handmatig te schuren met schuurpapier, droog schuurpapier, zachte pads of een schuurmachine (ex-centerschuurmachine of bandschuurmachine) die geschikt is om nat en droog te schuren. In sommige gevallen is zandstralen of gritstralen noodzakelijk.
 • Gereed maken van het oppervlak
  Schoonmaken en ontvetten horen standaard bij het voorbereiden van een oppervlak. Hiervoor zijn non-paint materialen zoals chemische reinigers, sprays en spuitbussen beschikbaar. Na het ontvetten moeten verontreinigingen nog verwijderd worden. Daarvoor zijn doekjes en reinigingsspullen nodig voor reinigen met en zonder water.
 • Coating voorbereiden
  Als het oppervlak eenmaal voorbereid is, moet de coating aangemaakt worden. Daarvoor zijn mengbekers, roerstaven, staalkaarten en verfzeefjes nodig. In het geval dat de juiste kleur zelf aangemaakt dient te worden, zodat de verf bijvoorbeeld bij de kleur van een auto past, kan er gebruik gemaakt worden van een automatische kleurmenger om dat makkelijker te maken.

EMM levert de complete uitrusting voor industrieel coaten en de non-paint materialen voor de voorbereiding. EMM heeft bekende merken zoals Colad en Hamach in het assortiment.

2. Aanbrengen van de coating

Als de ondergrond klaar is en de verf aangemaakt, kan deze worden aangebracht. We kijken daarom naar de uitrusting die gebruikt wordt om de coating aan te brengen en daarna uit te laten harden. Het soort coating (vloeibaar of poeder) bepaalt welke non-paint materialen er nodig zijn, net als de techniek en kenmerken van het uitharden.

Poedercoating

 • Aanbrengen
  Het poedercoaten gebeurt met elektrostatische spuitpistolen voor één of twee componenten. Deze kunnen handmatig bediend worden, of geïntegreerd worden in een automatisch systeem. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van spuitcabines. Indien er een filter aanwezig is, kan een spuitcabine voor vloeibare coating ook gebruikt worden om poedercoating aan te brengen. Een poederspuitcabine kan echter niet gebruikt worden voor vloeibare coating, omdat er geen afvoer voor verfresten aanwezig is.
 • Uitharden
  Om poedercoatings uit te laten harden is een hoge temperatuur nodig, waar speciale ovens voor zorgen. Een dergelijke oven is een standaard onderdeel van een automatische poedercoating lijn.

Vloeibare coating

 • Aanbrengen
  In de meeste gevallen wordt een vloeibare coating aangebracht door te spuiten of te dompelen. Afhankelijk van de gekozen methode zijn daar verfspuiten en cabines voor nodig, of dompelbaden. Ook deze coating processen kunnen geautomatiseerd verlopen.
 • Uitharden
  In de meeste gevallen worden vloeibare coatings door lucht uitgehard. Daar is speciale apparatuur voor nodig. Een stabiele temperatuur en goede ventilatie zijn essentieel. Om het proces te versnellen kan er gebruik gemaakt worden van een oven, hoewel dit niet noodzakelijk is.
 • Controle
  Zowel poedercoating als vloeibare coating moeten zorgvuldig gecontroleerd worden na het aanbrengen en na het uitharden om een optimaal resultaat te kunnen waarborgen. Materialen om de coating te controleren worden geleverd door het internationale merk BYK.

3. Afronden

Werken met coatings betekent werken met chemicaliën. Daarom zijn er talloze regels en verordeningen om milieuverontreinigingen door het verkeerd afvoeren van verfresten of verontreinigde materialen te voorkomen.

 • Apparatuur schoonmaken
  Om er zeker van te zijn dat de gebruikte apparatuur schoon is, moet deze na het gebruik goed gereinigd worden. Vooral spuitpistolen waar vloeibare verf mee gespoten wordt, hebben extra aandacht nodig. Handmatig schoonmaken is mogelijk. Er bestaan ook speciale reinigers die automatisch of handmatig reinigen met behulp van perslucht. Daarbij is er een verschil tussen het schoonmaken spuitpistolen voor verf op waterbasis of verf op basis van oplosmiddel.
  Bijvoorbeeld: Hamach HR 3000 Spuitpistool reiniger (max 4 bar)
 • Afvalverwerking
  Uiteindelijk zullen de verfresten het pand verlaten, maar tot die tijd moeten ze zorgvuldig opgeslagen worden. Daarvoor zijn speciale roestvrijstalen afvalbakken en containers voor verfresten beschikbaar. Door oplosmiddel te recyclen middels speciale recycling apparatuur kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Dat bespaart kosten en is tevens goed voor het milieu.
  Bijvoorbeeld: Hamach Uni-Ram URS 600 Solvent recycling unit

Specialist in non paint in Nederland

Bent u op zoek naar een leverancier voor één of meerdere non-paint materialen voor uw coatingproject? Neem contact met ons op voor advies of meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *