Poedercoating verwijderen

Alle opties voor poedercoating verwijderen in kaart gebracht

Poedercoating verwijderen: in sommige gevallen is het meer dan nodig. Bijvoorbeeld omdat de verkeerde poeder op het oppervlak is gekomen of omdat het niet de gewenste kleur is. Dit wordt ook wel ontlakken van poedercoating genoemd.

Wij gaan u hiermee helpen. In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden voor poedercoating verwijderen. Zo kijken we met welke middelen u het er zelf af kunt krijgen en vervolgens welke specialisten het voor u kunnen doen.

Van afbijt tot zandstralen: 4 manieren om poedercoating te verwijderen

Allereerst moet u weten dat het de drempel aardig hoog ligt om zelf poedercoating te verwijderen. Afbijtmiddelen zijn gemakkelijk in gebruik, maar zijn zeer chemisch en schadelijk voor het milieu. Reiniging daarna is hierdoor uit den boze. Andere opties zijn beter voor het product, maar vereisen meer kennis van zaken en speciale apparatuur. Een goede voorbereiding is te allen tijde vereist!

Dit zijn de 4 mogelijkheden voor het verwijderen van poedercoating:

 1. Poedercoat afbijt
  Met zogenaamde poedercoat afbijt middelen kunt u op zeer agressieve wijze poeder van metaal of hout verwijderen. Spray de oppervlakte in en na ongeveer 15 minuten kunt u de poeder wegvegen met een droge en schone doek. Zonder twijfel de meest goedkope oplossing, maar applicatie moet met grote zorg worden gedaan – het middel is zeer chemisch en kan brandwonden veroorzaken. Geschikte beschermende kleding is vereist! Alleen verkrijgbaar bij poedercoating specialist.
 2. Zandstralen
  Schoon zand wordt in deze methode met hoge druk tegen een oppervlakte geblazen ofwel gestraald. Deze procedure maakt het object tot in de puntjes schoon en het krijgt zijn oorspronkelijke, natuurlijke uitstraling terug. Een vrij dure, maar efficiënte oplossing.
 3. Thermisch ontlakken
  Enkel geschikt voor metalen. Het object wordt tot hoge temperaturen opgewarmd in een speciale droogoven zonder dat er zuurstof bij kan. Dit wordt ook wel pyrolyse genoemd. Vervolgens kan het poeder er met een hogedrukspuit (met verwarmd water) worden afgespoten!
 4. Inhuren van een specialist
  Heeft u niet de juiste apparatuur in huis, bent u bang dat de ondergrond beschadigd of gaat het om een grootschalig project, dan zouden wij aanraden om naar een specialist te stappen. Zij hebben de kennis en ervaring in huis om uw producten perfect in oorspronkelijke staat te herstellen.

Nederlandse specialisten in het ontlakken van poedercoating

Bent u van plan om het ontlakken van poedercoating uit te besteden? Er zijn namelijk diverse specialisten in Nederland die dit klusje voor u kunnen klaren!

We helpen u graag bij het vinden van de beste oplossing, verstuur gratis en vrijblijvend een aanvraag via de knop.

Vind een professionele vakman en vergelijk offertes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *