Nanocoating.nl

Poedercoating herstellen

Poedercoating is een belangrijk onderdeel van vele staalconstructies, voertuigen en andere oppervlakken. De coating bevat veel voordelen die de levensduur van uw producten verlengen. Het kan helaas wel eens gebeuren dat de poedercoating beschadigd raakt. Laat beschadigde poedercoating repareren door een professional. Via Coating.nl vindt u snel een specialist die uw poedercoating kan herstellen.

Bekijk hier mogelijke alternatieven voor poedercoaten herstellen.

Wat is het nut van poedercoating?

Kort gezegd is poedercoating een beschermlaag op uw product, oppervlak of voertuig. Daarnaast dient het ook als decoratieve afwerking van een oppervlak. Deze coating en coatingtechniek zorgt voor een beschermlaag tegen de verschillende weersomstandigheden maar ook tegen corrosie. De coating wordt vaak gebruikt op staalconstructies en andere industriële werken, denkt u hierbij aan hekken en voertuigen. Gebruikt u de poedercoating om metaal te kleuren, dan kan dit op zowel koper, staal als aluminium.

Poedercoating is dus een belangrijk onderdeel van het behoud en de bescherming van uw product of voertuig. Niet alleen de uitstraling van uw staalconstructie kunt u verbeteren door middel van poedercoating, maar ook de levensduur van een product kan worden verlengd als het product een goede beschermlaag bevat.

Poedercoating herstellen op de juiste manier

Is de poedercoating op uw constructie of product beschadigd? Krassen of andere beschadigingen in poedercoating verwijderen is belangrijk voor de bescherming van het beschadigde oppervlak. Doet u dit niet (tijdig) dan kan er corrosie optreden. Beschadigde poedercoating repareren kan op verschillende manieren.

poedercoating herstellen

Beschadigingen in poedercoating herstellen kan plaatselijk of door het opnieuw coaten van het object

U kunt het beschadigde object volledig opnieuw laten poedercoaten of laat de poedercoating herstellen. De poedercoating kan in het laatste geval bijgewerkt worden zodat niet het hele object opnieuw gecoat hoeft te worden.

Krassen in poedercoating verwijderen: 2 manieren

Als u niet het object opnieuw wilt poedercoaten dan kan de poedercoating plaatselijk worden gerepareerd. Let op: het plaatselijk herstellen van poedercoating kan nooit helemaal onzichtbaar.

 1. Plamuur: is de beschadiging zo diep dat de ondergrond zichtbaar is, dan is er een primer nodig om het product te herstellen. Vervolgens kunnen specialisten poedercoating herstellen door twee componenten plamuur aan te brengen.
 2. Primer: ook kan er gekozen worden voor een epoxy-primer, waarna er een polyurethaan-verf aangebracht wordt. Deze techniek wordt vaak toegepast als u wilt dat de verf goed blijft hechten. Tot slot moeten de kleur en glans van de rest van de constructie nagemaakt worden op de beschadigde plek.

Laat beschadigde poedercoating repareren door een professional

Wilt u uw poedercoating herstellen dan raden wij u aan om een professional in te schakelen. Poedercoating opknappen is een klus die vakkundig uitgevoerd moet worden, wilt u kunnen genieten van de voordelen van de poedercoating. Specialisten kunnen beschadigde poedercoating repareren en zorgen dat de beschermende functies van de coating blijven werken. 

Is de poedercoating dof en wilt u deze (laten) schoonmaken of in het geheel verwijderen? Ook hiermee kan een coatingspecialist u van dienst zijn.

Bekijk hier mogelijke alternatieven voor poedercoaten herstellen.

Heeft u een vraag over poedercoating repareren? Wij helpen!

De laatste opmerking en 5 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
6 antwoorden
 1. Cher
  Cher zegt:

  Wij hebben een verf vacuüm machine voor het verven van raam latten .
  Deze machine is van staal en voorzien van een coating waarop de verf (watergedragen) niet of nauwelijks hecht. Er is in de loop van tijd wat van de coating beschadigd geraakt, waardoor de verf wel hecht op het staal vd verf machine en er zelfs roestvorming ontstaan. Mijn vraag is of dit evt. d.m.v. poeder coating bij te werken is en zo ja, wat te doen of te proberen. Voor de moeite alvast mijn dank.

  Beantwoorden
 2. Heijnen J.
  Heijnen J. zegt:

  Beste ….
  Om onze tuin staat een gecoat ijzeren hekwerk(zwart).
  Aangezien het verweerd is en er alg en korstmos op zit ben ik begonnen met dit te verwijderen.
  Is er een simpele manier op het hekwerk weer zwart en met wat glans op te pimpen?
  Graag hoor ik van U.
  mvrgrt
  J. Heijnen

  Beantwoorden
  • Coating.nl redactie
   Coating.nl redactie zegt:

   Beste Bui,

   Het is mogelijk om poedercoating te verwijderen en opnieuw aan te brengen. Alleen kan dit niet ter plaatse. De kozijnen moeten gedemonteerd worden en naar een poedercoatinglijn gebracht worden. Wij adviseren je contact op te nemen met een lokale poedercoater om de mogelijkheden en opties te bespreken.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden
 3. Bresser
  Bresser zegt:

  Ik heb een prachtige ronde witte designtafel. Het blad is door jarenlang gebruik niet mooi meer en ik wil kijken of daar nog wat aan te doen is. Het heeft een bijzonder mooie zeer matte, haast poederachtige bovenlaag dat beslist geen gewone verf is. Wat erop zit kan echt gied tegen een stootje. De tafel is jarenlang gebruikt en gepoetst. Ook met wat agressievere schoonmaakmiddelen. Ik weet niet of het gepoedercoat is. Als dit het geval is dan zou ik graag willen weten waar ik met mijn tafelblad terecht kan.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *