betoncoating voor parkeergarages voorbeeld met wegbelijning

Betoncoating voor parkeergarages: dit moet u weten

Een betoncoating voor parkeergarages is een interessante investering om te overwegen. De hoge bedrijvigheid in parkeergarages kan ervoor zorgen dat de vloer snel kan slijten – en een betoncoating biedt een goede bescherming hiertegen. Daarnaast biedt dit middel de volgende voordelen:

 • Maakt een betonnen vloer (of wand) zeer slijt- en krasvast
 • Resistentie tegen chemische stoffen, zuren en oliën
 • Geeft het geheel een krachtige mechanische belasting tegen grote bedrijvigheid
 • Vloeistof- en vuilwerend; hierdoor hygiënisch en gemakkelijk reinigbaar
 • Bescherming versterkt de levensduur aanzienlijk; tot decennialang
 • Gemakkelijk af te werken met wegbelijning, alsmede diverse finishes (zoals anti-slip) en RAL-kleuren

Twijfelt u over een betoncoating voor parkeergarages? Heeft u bijvoorbeeld plannen voor een parkeerdek of moeten er bepaalde markeringen komen? In dit artikel lichten we u in over alles dat u moet weten én waar u rekening mee moet houden voor de applicatie.


Stem de juiste betoncoating af voor uw parkeergarage

Globaal gezien is dit type coating een krachtige variant vloercoating, speciaal voor beton. Daarnaast is het mogelijk om een zogenaamde bliksemsnelle instant coating aan te leggen. Afhankelijk van de situatie, bieden beide opties hun eigen voor- en nadelen. Hieronder geven we u professioneel advies over beide:

 1. Beton vloer- of wandcoating (op basis van epoxy)
  Dit is de meest traditionele manier van coating. PU of epoxy vloercoating wordt dan ook toegepast op ondergronden in alle soorten en maten. Wij zouden te allen tijde eentje op basis van epoxy aan te raden. Deze grondstof zorgt ervoor dat een krachtige mechanische bestendigheid gegarandeerd is, zelfs tegen zeer hoge bedrijvigheid. Een bijkomend voordeel is dat het compatibel is met vele finishes (kleurafwerkingen, wegbelijning) en met een toplaag afgewerkt kan worden. Laatstgenoemde is zelfs essentieel voor parkeerdekken buiten: epoxy is niet bestand tegen UV-straling en andere weersinvloeden.
 2. Solidlux Instant Coating (op basis van UV-straling)
  Een groot nadeel aan een traditionele betoncoating, is zijn zeer lange aanbrengtijd (ongeveer een week). Mocht u echter al een druk draaiende parkeergarage hebben, dan is Solidlux Instant Coating een uitstekend alternatief. Deze wordt via UV-straling zo snel aangebracht én uitgehard, dat bedrijvigheid gewoon kan blijven heersen. Dit is onafhankelijk van temperatuur of weersomstandigheden. Het biedt daarnaast dezelfde voordelen als betoncoating op basis van epoxy. Solidlux kan ook als wegbelijning aangebracht worden. Let op: het is niet leverbaar in elke gewenste RAL-kleur.

Beide opties bieden een uitstekende bescherming van een parkeergarage. Welke de juiste keuze is voor een project, is daarom vooral afhankelijk van de situatie: gaat het om een nieuwe parkeergarage, dan is een traditionele betoncoating voor parkeergarages een uitstekende oplossing (let er wel op dat er bij een parkeerdek buiten een toplaag van polyurethaan aangebracht moet worden). Solidlux coating is een duurder alternatief, maar is perfect als de parkeergarage het zich niet kan veroorloven om te sluiten.


Vind een gedegen specialist in betoncoating voor parkeergarages

Het aanbrengen van een betonvloer voor parkeergarages is al snel een grote investering. Daarom is het kiezen van een gedegen specialist zeker benodigd. Wij zouden daarom afraden om hiervoor te kijken naar prijsvechters. Bij uw keuze moet u vooral uw eigen eisen meewegen. Denk bijvoorbeeld aan het volgende: om wat voor type parkeergarage gaat het, hoe lang kan het dicht blijven, wat is de oppervlakte in m2 en is het voor binnen of buiten.

Heeft u hier vragen over of twijfelt u over de meest geschikte coating: wij van Coating.nl kunnen altijd met u meedenken voor een juiste offerte. Contacteer ons hiervoor gerust. Hierbij een greep uit de Nederlandse specialisten die u kunnen voorzien van een betoncoating voor parkeergarages:

Specialist betoncoating voor parkeergaragesAdresKenmerk
Van Wijhe Verf Russenweg 14 8041 AL Zwolle Solidlux Instant Coating
Libert PaintsLangerbruggekaai 6 9000 Gent, België Epoxy betoncoating
Rust-Oleum Braak 1 4707 RJ Roosendaal Epoxy betoncoating

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *