Nanocoating.nl

Parkeergarage vloercoating

Parkeergarage vloer: de basis voor iedere garage

Een parkeergarage vloer coating is een interessante investering om te overwegen. De hoge bedrijvigheid in parkeergarages kan ervoor zorgen dat de vloer snel kan slijten – en een goede vloercoating biedt een goede bescherming hiertegen.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Daarnaast biedt deze beschermlaag de volgende voordelen:

 • Maakt een betonnen parkeergaragevloer zeer slijt- en krasvast
 • Beschermt de vloer tegen vlekken en aantasting van  strooizout van autobanden, benzine, olie en weekmakers van autobanden
 • Bestand tegen zware belasting van vrachtwagens, caravans, auto’s, bussen, boten etc.
 • Verhoogt de veiligheid van de garage door vloeistof- en vuilwerendheid; Geen schimmel of gevaarlijke betonrot
 • Bescherming versterkt de levensduur aanzienlijk; tot decennialang
 • Gemakkelijk af te werken met wegbelijning, alsmede diverse toplagen (zoals anti-slip) en RAL-kleuren

Twijfelt u over een coating voor uw parkeergarage vloer? Heeft u bijvoorbeeld plannen voor een parkeerdek of moeten er bepaalde markeringen komen? In dit artikel lichten we u in over alles wat u moet weten én waar u rekening mee moet houden voor de applicatie.


Kies het juiste type parkeergarage vloercoating

Over het algemeen is een parkeergarage coating een krachtige variant van een vloercoating, speciaal voor beton. Afhankelijk van de functie van de parkeergarage kunt u kiezen uit een ijzersterke epoxy of veerkrachtige polyurethaan basis. Beide opties hebben eigen voor- en nadelen:

epoxy parkeergaragevloer coating

Een parkeergarage vloer op basis van epoxy is geschikt voor intensieve belasting van voertuigen

Coating parkeergarage op basis van epoxy

Epoxy staat bekend om zijn keiharde slijtvastheid. De vloer is duurzaam en zware belasting door voertuigen is geen probleem voor deze vloer. Ook is dit vloertype bestand tegen chemicaliën, strooizout en weekmakers van autobanden. Dit maakt het de ideale vloer voor grote parkeergarages die te maken hebben met verschillende soorten voertuigen of zware voertuigen. Denk aan overdekte openbare parkeergarages, bus- of vrachtwagengarages, garages voor agrarische voertuigen, hangars etc..

Een nadeel van een parkeergaragevloer op basis van epoxy is dat de ondergrond volledig stabiel moet zijn. Hier moet bij de constructie van een parkeergarage met meerdere verdiepingen rekening mee worden gehouden. Omdat de vloer keihard is kunnen er bij onstabiele ondergronden scheuren ontstaan. Daarnaast is het een “koud” vloertype, vergelijkbaar met een harde tegelvloer. Het is dus minder geschikt voor garagevloeren die tevens als winkelvloer, showroomvloer, kantoorvloer of woonvloer worden gebruikt.

Coating parkeergarage op basis van polyurethaan

Polyurethaan is iets veerkrachtiger en heeft een comfortabel loopcomfort. Door de flexibiliteit kan de vloer prima gecombineerd worden met vloerverwarming en heeft de vloer geluiddempende eigenschappen. Verder geniet het vrijwel dezelfde beschermende eigenschappen als epoxy (vloeistofdicht, duurzaam etc.) Parkeergaragevloeren op basis van polyurethaan ziet u daarom vaak terug in ruimten die gecombineerd zijn met een showroom of winkel Bijvoorbeeld een fietsenwinkelvloer of autogaragevloer. Ook is het de favoriete vloer van auto,- of motor liefhebbers met een garage aan huis. Nadelen zijn dat dit garagevloer type krasgevoeliger, duurder en iets minder bestand is tegen extreem zware voertuigen (vrachtwagens, vliegtuigen, etc.).

Parkeergarage vloer prijs per m2

De prijs van een parkeergarage vloer wordt in veel gevallen per m2 berekend. Wilt u een offerte opvragen voor een te coaten parkeergaragevloer, vergeet dan nooit het aantal m2 te benoemen. Hierbij 4 factoren die van invloed zijn op de vloercoating prijs per m2.

 1. Voorbewerking; moet de vloer geëgaliseerd worden? of is er sprake van scheuren en beschadigingen? Dan zijn er extra kosten verbonden aan het gereedmaken van de vloer.
 2. Materiaal: epoxy is doorgaans goedkoper dan polyurethaan en daarnaast gelden er weer andere prijzen voor troffelvloeren, acrylaatvloeren etc. Ook de laagdikte heeft invloed op de prijs per m2. Waar moet de parkeergaragevloer aan voldoen? Bedenk dit vooraf!
 3. Uitvoering; hoe groter het oppervlak is, hoe lager de prijs per m2. Het kan dus voordelig uitpakken om bijvoorbeeld de inrit, trappenhal, servicekantoor etc. mee te nemen in de berekening van m2.
 4. Afwerking; zijn er extra afwerkingen gewenst zoals een antisliplaag, belijning of een toplaag? Daar betaalt u vaak extra voor.

Zoals u leest is een parkeergarage vloer prijs per m2 dus altijd maatwerk. Om toch een indicatie te geven kunt u grofweg denken aan de volgende prijzen:

 • Vloer op basis van polyurethaan: vanaf €59,- per m2
 • Vloer op basis van epoxy: vanaf €45,- per m2
 • Dunne laag vloercoating op basis van epoxy: vanaf €25,- per m2

Belijning en opties voor extra veiligheid

Naast de parkeergarage vloer coating is ook de afwerking vaak van groot belang, zeker bij openbare parkeergarages. Hieronder belichten we een aantal opties die de vloer comfortabeler en veiliger maken.

parkeergaragevloer met belijning

Met kleur, belijning en pictogrammen kunt u de parkeergaragevloer inrichten zoals u wilt

 • Kleur: een parkeergarage vloer coating kan in alle RAL-kleuren worden aangebracht. Hierdoor kunt u een kleur uitzoeken die past bij uw bedrijf, maar het kan ook helpen om bijvoorbeeld parkeervakken aan te duiden (gehandicaptenparkeerplaats, elektrisch oplaadpunt, niet parkeren etc.)
 • Logo’s, woorden & pictogrammen: uw fantasie is de limiet. Logo’s, symbolen en pictogrammen kunnen in iedere denkbare RAL kleur worden aangebracht. Denk ook aan woorden of pictogrammen als uitgang, niet parkeren, betaalautomaat etc.
 • Belijning: voor de veiligheid van alle bezoekers kan er een belijningsplan worden opgesteld. Hiermee kunt u de rijrichting aangeven maar ook zeer belangrijk de looproutes bij calamiteiten. Indien gewenst kan dit zelfs in een glow in the dark afwerking zodat het ook bij lichtuitval leesbaar blijft
 • Antislip of geluiddempende toplaag: er zijn verschillende antislipgradaties die kunnen worden toegepast om de veiligheid van de bestuurders, voetgangers en fietsers te verhogen. Ook zijn er mogelijkheden om extra geluiddempende toplagen aan te brengen om contactgeluid te verminderen. In sommige gevallen is dit ook een vereiste van de gemeente.
 • Bestrijding van vandalisme: met name openbare parkeergarages kunnen prooi vallen aan vervelende vormen van vandalisme. Er bestaan speciale coatings tegen graffiti en tegen wildplassers. 

Parkeergaragevloer egaliseren

Wilt u een parkeergaragevloer laten aanbrengen op een vloer met oneffenheden dan kan het nodig zijn om de vloer te egaliseren. In vele gevallen wordt dit gedaan met egaline. Egaline is een middel, bestaande uit cement en kunsthars, dat wordt gebruikt om een vloer waterpas te maken. Het wordt in de volksmond ook nog wel eens‘egaliseercement’ genoemd.

Wanneer u een parkeergaragevloer wilt laten aanbrengen door een vloerspecialist dan is het van harte aan te bevelen om ook de parkeergaragevloer egaliseren over te laten aan de specialist. Wat de voordelen hiervan zijn?

 • De parkeergaragevloer egaliseren prijs per m2 is lager wanneer gecombineerd met een andere vloerafwerking
 • De werkzaamheden worden op de juiste manier uitgevoerd;
 • Er is sprake van garantie bij eventuele problemen;
 • Door de ervaring wordt de klus ook in een korter tijdsbestek uitgevoerd.

Per vierkante meter kost het egaliseren van een parkeergaragevloer minimaal € 10,00 voor een dunne laag. De eindafwerking is hierbij niet inbegrepen. Ontvang vrijblijvend 3 offertes en vergelijk!

Parkeergarage Vloer – Vergelijk 3 offertes van erkende specialisten

Het aanbrengen van een betonvloer voor parkeergarages is al snel een grote investering. Daarom is het kiezen van een gedegen specialist zeker benodigd. Wij zouden daarom afraden om hiervoor te kijken naar prijsvechters. Bij uw keuze moet u vooral uw eigen eisen meewegen. Denk bijvoorbeeld aan het volgende: om wat voor type parkeergarage gaat het, hoe snel moet het worden opgeleverd, wat is het aantal m2 en heeft u extra opties nodig zoals belijning, antislip etc.

Om u werk uit handen te nemen hebben wij een aantal ervaren parkeergaragevloer specialisten voor u verzameld. Zo weet u zeker dat uw project in goede handen is. Vraag een offerte aan bij coating.nl en u ontvangt drie voorstellen die u kunt vergelijken. Wij helpen u graag!

Uw voordeel?

 • Geen lange en verwarrende zoektocht online
 • Snel 3 offertes in huis; van erkende specialisten
 • Geen vervelende acquisitie telefoontjes
 • Tijd & geld besparen met een snelle prijsvergelijking

Besparen op de kosten? 5 tips!

Een parkeergarage vloer kan een behoorlijke investering zijn. Er zijn manieren om geld te besparen op de kostprijs. Hieronder volgen een aantal tips:

 • Laat een groter aantal m2 gieten – Hoe groter het oppervlak, hoe lager de parkeergarage vloer prijs per m2.
 • Wees duidelijk over wat u wilt in de offerte – Zo komt u niet voor verrassingen achteraf te staan.
 • Kies een vloer uit in één standaard RAL kleur – Kleuren als grijs, wit etc. zijn goedkoper als (meerdere kleuren) of patronen.
 • Ga voor het juiste materiaal – Polyurethaan is duurder als Epoxy. Wellicht is een alternatieve materiaalsoort ook een optie!
 • Vergelijk offertes en bespaar – het loont om offertes te vergelijken. Vergelijk naast prijs uiteraard ook op inhoud en kleine lettertjes

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *