Nanocoating.nl

Natuursteen waterafstotend impregneren met coating

Het impregneren van natuursteen is een belangrijk proces dat aanzienlijke voordelen kan hebben. Het verhoogt de duurzaamheid van het materiaal, waardoor het beter bestand is tegen slijtage en beter bestand is tegen voetverkeer en andere vormen van langdurig contact met het oppervlak. De impregnering zorgt ook voor een betere vlekbestendigheid, waardoor blijvende vlekken van vloeistoffen zoals koffie of wijn worden voorkomen. Door te voorkomen dat vuil en aanslag zich in het oppervlak nestelen, is het onderhoud van geïmpregneerd natuursteen veel eenvoudiger dan traditionele reinigingsmethoden zonder dat er agressieve chemicaliën of zwaar schrobben nodig is. Tot slot zorgt het impregneren van natuursteen voor een prachtige glans die de luxueuze uitstraling versterkt zonder dat er extra verzegelingen of coatings nodig zijn. Met deze voordelen in het achterhoofd moet het duidelijk zijn waarom impregneren van natuursteen moet prioriteit krijgen.

Overtuigd van alle voordelen en klaar om los te gaan?

Als u optimale resultaten wilt bereiken met het impregneren van uw natuursteen, dan is het belangrijk om kwaliteitsproducten te gebruiken. Investeren in een minder duur product kan aantrekkelijk lijken, maar dit kan resulteren in dure en frequente toepassingen omdat de levensduur vaak van korte duur is. Daarom is het beter om te investeren in eersteklas producten die betere prestaties en duurzaamheid garanderen.

Coating.nl logo

Extra tip van onze coating experts

Voor de beste resultaten bij het impregneren van natuursteen is het belangrijk dat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. De omgevingstemperatuur moet hoger zijn dan 5 graden Celsius en het impregneermiddel moet nano-technologische deeltjes bevatten. Dit garandeert dat zelfs de kleinste openingen door het afdichtmiddel worden geblokkeerd. Om veiligheidsredenen moet je ook beschermende kleding zoals een veiligheidsbril, handschoenen en een mondmasker aanschaffen voordat je aan het project begint. Door deze richtlijnen te volgen kunt u ervoor zorgen dat uw natuursteen op de juiste manier wordt behandeld en beschermd tegen mogelijke schade of vlekken.

Nano coating voor beton steen en tegels kleinBeton, steen en tegels beschermen met de beste nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Met deze stappen kan het niet mis gaan

Natuursteen impregneren

Natuursteen impregneren met de beste coatings

De verzorging van natuurstenen oppervlakken vereist speciale aandacht en de juiste behandeling. Voor een optimaal resultaat is het essentieel dat alle oppervlakken grondig worden gereinigd met speciaal geformuleerde reinigingsmiddelen voor natuursteen voordat het impregneermiddel wordt aangebracht. Dit kan worden gedaan met een borstel, roller of spray, zodat er een gelijkmatige laag product over het hele oppervlak wordt aangebracht. Het is belangrijk om de impregneeroplossing volledig te laten drogen voordat er verdere stappen worden ondernomen. Indien nodig kan een tweede laag worden aangebracht als de eerste volledig is opgedroogd. Zodra de impregneeroplossing volledig is opgedroogd, is het belangrijk om overtollige resten van het oppervlak te verwijderen met een vochtige doek of borstel en een mild schoonmaakmiddel. Door als u deze stappen volgt, kunnen natuurstenen oppervlakken adequaat worden beschermd tegen slijtage en morsen voor een langdurige, goed onderhouden afwerking.

Heeft u vragen over het impregneren van uw natuursteen? Vraag het ons!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *