Nanocoating.nl

Skikleding en skipakken waterafstotend impregneren met coating

Als je als skiër of snowboarder wilt profiteren van het winterseizoen, is het belangrijk dat je kleding goed beschermd is tegen de gure elementen. Impregneren is een effectieve oplossing voor het uitstekend waterdicht en winddicht maken van skikleding en skipakken, zodat je verzekerd bent van comfort en warmte tijdens elke buitenactiviteit in de winter. Deze gids is bedoeld om beginners gedetailleerde instructies te geven over het impregneren van hun skikleding, evenals nuttige tips over het selecteren van de juiste producten voor deze taak. Daarnaast hebben we een aantal handige hacks opgenomen die het proces eenvoudiger en efficiënter maken. Met deze hulpmiddelen bij de hand kan elke beginner zich snel en gemakkelijk bekwamen in het impregneren.

De grote voordelen om uw Skikleding en skipakken waterafstotend te beschermen en impregneren

Het impregneren van skikleding is essentieel voor een veilige en plezierige bergervaring. Dit proces maakt de stof waterdicht en winddicht, zodat u beschermd bent tegen de gure elementen tijdens het skiën. Het impregneren verhoogt ook de duurzaamheid, waardoor uw skikleding bestand is tegen schuren en slijtage van lange dagen in de buitenlucht. Bovendien belemmert deze bescherming het ademend vermogen niet; in plaats daarvan laat het vochtdamp ontsnappen terwijl het koude lucht buiten houdt, zodat je zowel droog als comfortabel blijft tijdens de fysieke activiteit. Bovendien beschermt impregnering tegen vuil, modder, olie en andere vlekken die schadelijk kunnen zijn voor de integriteit van de stof. Met al deze voordelen in gedachten is het duidelijk waarom het impregneren van skikleding zo’n belangrijke stap is in de voorbereiding op wintersportactiviteiten.

Overtuigd van alle voordelen en klaar om los te gaan?

Als je je skikleding op een professionele manier wilt beschermen, is het aan te raden om bij het impregneren kwaliteitsartikelen te kopen. Hoewel goedkopere alternatieven op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken, zijn ze vaak een dure investering omdat de effecten van het impregneren meestal maar een paar weken duren. Als je dus op zoek bent naar langdurige bescherming tegen water en andere elementen, is het beter om te investeren in producten van een hoger kaliber. Zo hoef je niet steeds opnieuw te impregneren.

Coating.nl logo

Extra tip van onze coating experts

Als je optimale resultaten wilt bereiken bij het impregneren van je skikleding, kun je dit het beste doen wanneer de temperatuur minstens 5 graden of hoger is. We raden ten zeerste aan om een impregneermiddel met nanotechnologie te kiezen, omdat dit zelfs microscopisch kleine openingen effectief afdicht. Bovendien worden voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van beschermende brillen, handschoenen en een gezichtsmasker ook sterk aangeraden voor maximale veiligheid tijdens het waterdicht maken van het kledingstuk.

Nano coating voor textiel kleinTextiel beschermen met de beste nano coatings

NC Nano coating voor textiel, leder en suède is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, textiel, leder en suède. De meest ideale en beste oplossing om textiel, leder en suède te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met een spuit (meegeleverd bij Nanocoating.nl) en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip!Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor textiel. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Met deze stappen kan het niet mis gaan

Skikleding en skipakken impregneren

Skikleding en skipakken impregneren met de beste coatings

Voordat je skikleding gebruikt, is het belangrijk om de kleding goed voor te bereiden. Begin met het wassen van de kleding in lauw water met een gewoon wasmiddel en spoel goed uit om vuil of vlekken te verwijderen. Voor hardnekkige vlekken kunt u een vlekkenverwijderaar gebruiken voordat u de kledingstukken in de was doet. Laat de kledingstukken na het wassen aan de lucht drogen en strijk ze indien gewenst. Kies vervolgens een impregneermiddel dat speciaal is samengesteld voor het waterdicht maken van skikleding; idealiter een die zowel fluorkoolstofvrij als milieuvriendelijk is. Volg zorgvuldig alle instructies van de fabrikant voordat u het product aanbrengt. Leg het kledingstuk uit en spuit het gelijkmatig vanaf een afstand van minstens 10 cm voordat je het binnenstebuiten keert en de stappen herhaalt voor een gelijkmatige dekking. Tenslotte, zodra het volledig droog istest de waterdichtheid door een paar keer te sproeien met een spuitfles gevuld met water. Als de stof afparelt of geen vloeistof doorlaat, is de stof goed waterdicht en klaar voor gebruik.

Heeft u vragen over het impregneren van uw skikleding en skipakken? Vraag het ons!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *