Nanocoating.nl

Algenwerende coating

Witte muren of witte accenten op buitenmuren blijven populair in het straatbeeld. Helaas is wit erg vatbaar voor vuil, modder en hardnekkige groene aanslag. Kies daarom voor een witte algenbestendige coating voor de witte kleur + bescherming tegen groene aanslag. De investering houdt uw pand langer mooi. Wij vertellen u er meer over in dit artikel

Toepassingen van algenbestendige coating

Hecht u waarde aan een verzorgde uitstraling van uw pand of wenst u te besparen op onderhoudskosten? Dan is het verstandig om in een vroeg stadium na te denken over de coating die wordt gebruikt. Voor een kleine meerprijs heeft u al een coating die niet alleen kleur geeft maar ook bescherming. Zo is algwerende coating verkrijgbaar in vele kleuren en kan worden toegepast op muren, daken, balkons, galerijen en op gevels.

Naast algwerende coating in kleur, kan het ook transparant worden aangebracht. Het beïnvloedt het uiterlijk van de ondergrond  niet. Dit is ideaal om de staat van een monumentaal pand te beschermen en tegelijk de originele uitstraling te behouden.

Geschikte ondergronden:

 • (nieuw) Metselwerk
 • Beton
 • Steen
 • Marmer
 • Cement
 • Overige minerale en steenachtige ondergronden

Eenvoudig aanbrengen, jarenlang profijt

De algenbestendige coating aanbrengen kan eenvoudig met een kwast of roller of met een lage druk spuit. De coating dekt in twee lagen en is op waterbasis. De droogtijd is zo’n twee uur en kan dus met gemak in één dag worden aangebracht. Nadat de coating volledig is uitgehard blijft deze 1 tot 3 jaar werkzaam (afhankelijk van een aantal factoren) uw coatingspecialist kan hier meer over vertellen.

Eerst groene aanslag verwijderen

De coating werkt alleen op een schone ondergrond. Een ondergrond met reeds aanwezige algen kunnen professioneel worden schoongemaakt door de specialist die ook de coating aanbrengt. Groene aanslag verwijderen van de muur of ondergrond kunt u ook zelf om op arbeidskosten te besparen.

algwerende coating muur

Groene aanslag op de muur voorkomen? Investeer in een algwerende coating!

Groene aanslag voorkomen plus 5 andere voordelen

In ons Nederlandse klimaat zien we de groei van algen en groene aanslag toenemen. Naast een onverzorgde uitstraling zorgt dit ook voor een aangetaste ondergrond op lange termijn. Dit is vaak de hoofdreden om te kiezen voor een coating tegen algen. Maar wist u dat er nog meer voordelen zijn? We sommen ze hieronder voor u op.

 1. Algwerende coating biedt kleur en bescherming in één product. Dit scheelt in de kosten wanneer u als alternatief bijvoorbeeld los een nano coating moet aanbrengen op een verflaag.
 2. De coating is ook transparant aan te brengen.
 3. U reinigt de coating eenvoudig met water.
 4. Algwerende coating is milieuvriendelijk en voldoet aan Europese normen.
 5. De coating heeft een goede dekking en kan met zowel rollers als spuitapparatuur worden aangebracht.

Verlaag de onderhoudskosten van deze ondergronden

Of u nu werkzaam bent bij een woningbouwcorporatie, recreatiebedrijf of overheidsinstantie, in vele gevallen is een investering in algwerende coating op korte termijn, een kostenbesparing op lange termijn. Zeker oppervlakken die lang vochtig blijven en waar weinig zon komt kunnen structureel last hebben van algen en groene aanslag. Het regelmatig verwijderen van groene aanslag kost tijd en geld. Dit kan eenvoudig worden voorkomen door de volgende panden, objecten etc. te beschermen middels een algwerende coating:

GevelsBalkonsMonumentale panden
BedrijfspandenDakenBestrating
MurenGaragesGalerijen
Standbeelden en monumentenStegenStenen trappen

Nano coating voor beton steen en tegels kleinBeton, steen en tegels beschermen met de beste nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Stel uw vraag over algenwerende coating

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *