industriele verf wit applicatie

Handleiding tot de aanschaf van de juiste industriële verf

Van Wijzonol tot Rust-Oleum: Nederland kent genoeg aanbieders van professionele industriële verf. Lakken die niet specifiek bedoeld zijn voor de industrie, zoals de naam suggereert, maar om een kwaliteitsstempel te drukken op een bedrijf én haar projecten.

Er komt echter nogal wat kijken bij het kiezen van de juiste lak of verf; type ondergrond, voorbehandelingsmethoden, het juiste merk. In welke sector u ook zit: wij geven u advies waar u rekening mee dient te houden bij de keuze voor industriële verf, zodat u altijd goed voorbereid de klus kan klaren.


4 factoren om rekening mee te houden bij keuze voor industrielak

Het is vooral belangrijk om het doel van uw verfproject in achting te houden. Is het voor beschermende doeleinden (zoals corrosiebestendigheid), decoratief (autolak) of moet de laag heel andere eigenschappen krijgen? Moet er een zwembad in de verf gezeten of moet er asfaltbelijning op de weg komen? Hier moet een gedegen keuze in gemaakt worden.

Feitelijk zijn er daarom 4 factoren die u leiden naar de perfecte industriële verf voor uw project. We gaan ze allemaal bij langs:

 1. Type ondergrond
  Houd altijd de oppervlakte die u wilt schilderen in het achterhoofd. Elke ondergrond, zij het hout, metaal of beton, verdient haar eigen behandeling, type verf of eventueel gebruik van een primer. Bij het lakken van metaal is het bijvoorbeeld te allen tijde van belang om een sterke primer of andere voorbehandeling te gebruiken voor optimale hechting, terwijl beton gecontroleerd moet worden op poreusheid.
 2. Reiniging / voorbehandeling
  Industriële verf kan niet zomaar worden aangebracht: de ondergrond moet helemaal stof-, vet- en vuilvrij zijn. Dikwijls is het dus eerst verstandig om de ondergrond goed te reinigen. Dit kan op de meeste ondergronden bijvoorbeeld door middel van krachtige hogedrukspuiten, maar voor staal is zandstralen doorgaans een betere keuze.
 3. Omgevingsfactoren
  UV-straling, vocht, temperatuur, chemische blootstelling: voor de applicatie van industrielak moet altijd gekeken worden naar de locatie. Met name de corrosieve agressiviteit is van belang voor het kiezen van het juiste verfsysteem. Dit wordt onder andere bepaald door middel van de corrosiebestendigheidscategorie (C1 t/m C5): hoe hoger de negatieve omgevingsfactoren, hoe krachtiger de industriële verf moet zijn.
 4. Grondstof
  De eigenschappen van verf worden doorgaans bepaald door de grondstof. Verf op basis van siliconen geeft het bijvoorbeeld sterk hittewerende eigenschappen, terwijl epoxyharsen voor chemische bestendigheid zorgen. Polyurethaan zorgt op zijn beurt voor krachtige bescherming tegen weersinvloeden. Alkyd- of Acrylaatharsen zorgen tot slot voor veelal decoratieve functies.

Dit zijn zeer beknopt de 4 meest belangrijke factoren waar u op moet letten bij de aanschaf van industriële verf. In deze PDF kunt u tot in detail nalezen waar u het meest op moet letten bij de aanschaf van verfsystemen. Onder andere de corrosiebestendigheidscategorie wordt hier uitgebreid beschreven.


Professionele industrielak kopen; kies een gedegen producent

U moet er rekening mee houden dat niet elke verfproducent het juiste materiaal heeft voor uw project of bedrijf: elk kennen ze zo hun eigen producten en specialismen. Zo heeft Vistapaint industriële verf in huis voor asfaltwegen én zwembaden en is Wijzonol meer gespitst op degelijke muurverf en bijbehorende primers. We raden u aan om goed informatie in te winnen over de specifieke producten die zij aanbieden en voor welke ondergronden én omgevingen deze geschikt zijn.

Hieronder hebben we globaal weergegeven wat deze specialiteiten zijn om industrielak te kopen. Afhankelijk van uw project of de richting die u in wilt slaan met uw bedrijf, kunt u bij onderstaande bedrijven terecht voor industrielak. Twijfelt u hierover of zoekt u een specifiek product, bieden wij u ook graag een helpende hand. Voor een passende offerte, kunnen wij u koppelen aan diegene die het beste past bij uw project.

VerfproducentAdresKenmerkende industriële verf producten
Rust-OleumBraak 1 4707 RJ RoosendaalMetaal- en hittebestendige verven
VistapaintSpiegelstraat 17 2631 RS NootdorpAsfalt (wegen), Betonbescherming, Zwembadverf, All-Grund Primer
Wijzonol Bouwverven B.V. (Van Wijhe Verf)Russenweg 14 8041 AL ZwolleIndustriële muurverf, primers
Nelf Lakfabrieken BVNieuweweg 5 9073 GN MarrumBouw- en metaalverven
Anker Stuy VervenHellingwâl 1 8407 EM TerwispelHoutbescherming, Interieurverven
Sikkens (AkzoNobel)Kuiperbergweg 36 1101 AG Amsterdam-ZuidIndustriële muurverf, gevel- en damwand bescherming, offshore

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *