Nanocoating.nl

Nano coating voor glas

In welke sector u werkzaam bent maakt voor glas coating niet uit: nano coating op glas wordt namelijk in vrijwel elke sector gebruikt. Een nano coating wordt gemaakt met behulp van nanotechnologie. De coating vormt een beschermlaag op de glazen ondergrond. Deze beschermlaag bestaat onder andere uit siliciumdioxide: een basisgrondstof die gebruikt wordt bij de productie van glas. Wilt u uw producten beschermen tegen corrosie, water en vuil? Dan is het de moeite waard om te kijken naar de mogelijkheden van glas coating. In dit artikel vertellen wij u er alles over.

Wanneer kiest u voor nano coating op glas?

Algemeen bekend is dat nano coating ervoor zorgt dat vuil en water niet hechten op het glazen oppervlak. Maar het biedt meer mogelijkheden voor glas. Zo voorkomt het bijvoorbeeld groene aanslag, het aanhechten van vet, kalkaanslag en beslagen ramen. Daarom zorgen nano coatings voor glas voor een beter klimaat in kassen, meer rendement voor zonnepanelen en werkt kostenbesparend op schoonmaakkosten. In principe kan nano coating op iedere ondergrond toegepast worden en creëert het dezelfde eigenschappen op iedere ondergrond. Om u een indicatie te geven van de mogelijkheden hebben we hieronder een opsomming gemaakt van de mogelijke toepassingen:

Nano coating voor glas kleinGlas beschermen met de beste nano coatings

NC Nano coating voor glas is speciaal ontwikkelt voor glas. De meest ideale en beste oplossing om glas ‘easy to clean’ te maken. Deze nano coating voor glas droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met microvezeldoek of -spons, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor glas bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor glas. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

KassenGlazen constructiesZonnepanelen
SerresGlazen gevelsGlazen deuren
OverkappingenGlazen murenRuiten
GlastuinbouwGalerijenGeglazuurde tegels en keramiek

De voordelen van nano coatings op glas

Over het algemeen is nano coating een waterafstotende en oppervlakte verbeterende coating voor alle glassoorten en verglaasde ondergronden. Professionele nano coatings op glas zijn ook nog eens zelfreinigend en “easy to clean”. Zelfreinigend zorgt ervoor dat bestaande groene aanslag en kalk verdwijnt na het aanbrengen van de coating en de easy to clean functie zorgt ervoor dat u vuil of kalkaanslag er zonder boenen af kunt spoelen. Samengevat:

nano coating glastuinbouw

Nano coating op glastuinbouw zorgt voor een beter beheersbaar klimaat

 • Waterafstotend glas is eenvoudig schoon te maken. Vuil en vet krijgen niet de mogelijkheid om aan het oppervlak te hechten, het glijdt eenvoudig van uw ramen en/of zonnepanelen af. Hierdoor is het oppervlak eenvoudig te reinigen: veilig en kostenbewust.
 • Glas coating is zeer geschikt voor kwetsbare en poreuze producten. Daarnaast is het een duurzame manier om uw producten te beschermen.
 • Nano coating zorgt er ook voor dat graffiti en inkt niet hecht. Niemand wordt blij van ongewenste graffiti. Nano coating op glas beschermt uw producten tegen vandalisme zoals graffiti of urine.
 • Het zorgt voor een hygiënische omgeving. Bacteriën en schimmels krijgen niet de kans om zich aan het oppervlak te hechten, hierdoor bevordert u de veiligheid.
 • Nano coatings op glas zijn onzichtbaar. Na het aanbrengen doet glas coating voor minimaal 2 jaar onzichtbaar zijn werk.
 • In kassen en glastuinbouw zorgt glascoating voor een optimaal klimaat. Condensopslag en vervuilde ramen zijn verleden tijd.
 • Voor zonnepanelen en zonnecellen zorgt nano glascoating voor optimaal rendement. Niet langer zorgen vuil en groene aanslag voor een verminderde energieopname.
 • Er bestaan ook anti fingerprint nano coatings die vettige vingerafdrukken voorkomen. Dit is ideaal voor glazen (beeld)schermen of aanraakoppervlakken.

Zelf doen: glas zelfreinigend maken met professionele coatings

zelfreinigende nano coating op glas

Voor grote oppervlakken kan een zelfreinigende nano coating op glas enorm schelen in schoonmaakkosten

Met behulp van professionele producten kunt u zelf uw glas zelfreinigend maken. Zo zijn er verschillende transparante glas coatings die zorgen voor een schoon oppervlak of voor een oppervlak waar vuil zich niet aan kan hechten. Via coating.nl kunt u professionele nano coatings aanvragen om zelf aan te brengen. Deze zijn langer en krachtiger werkzaam dan de coatings die algemeen verkrijgbaar zijn.

Gaat u zelf aan de slag om uw glas zelfreinigend te maken? Zorg dan dat u zich verdiept in de productbeschrijving, zodat u het juiste product in huis haalt. Tevens is het heel belangrijk dat u de gebruiksaanwijzing goed leest en volgt.  Doet u dit, dan geniet u binnenkort van waterafstotend glas.

Heeft u een vraag over nano coatings op glas? Wij helpen u graag!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
2 antwoorden
 1. Eduard Bakkers
  Eduard Bakkers zegt:

  Goedemorgen, Wij hebben een douchescherm van Wiesbaden Slim helder Nano-glas. Daar is een kras op gekomen en ik denk dat dit de beschermlaag is die is beschadigd. De vraag is nu hoe dit te repareren is zonder al teveel problemen te maken zoals scherm verwijderen en opsturen.
  In afwachting van uw antwoord,
  Met vriendelijke groeten
  Eduard Bakkers

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *