Nanocoating.nl

Slijtvaste coating voor die lastige plekken

Zoekt u een slijtvaste coating, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij leggen u precies uit wat de slijtvastheid van een coating nou eigenlijk betekent, wat de voordelen van zo’n coating zijn en wanneer u een slijtvaste coating kunt toepassen. Vervolgens hoeft u alleen maar uw aanvraag op ons platform te plaatsen. De coatingspecialist die u zelf uitzoekt helpt u dan bij kiezen van een slijtvaste coating én bij het aanbrengen van deze coating.

Verf en coating kopen tegen de laagste prijs? Bekijk hier dan alle verf aanbiedingen, tot wel 65% korting op verf!

Wat betekent slijtvast en slijtvrij?

Slijtvast betekent dat iets bestand is tegen slijtage. Een slijtvaste coating beschermt het gecoate oppervlak dus tegen slijtage. Nu is een slijtvaste coating nooit 100% slijtvast, slijtage kan helaas altijd optreden. Maar er zijn verschillende coatings voor uw producten, voertuigen of staalconstructies die een bepaalde slijtvastheid bevatten: dit is de mate waarin de gekozen coating de ondergrond van uw product beschermt tegen slijtage. Er zijn verschillende coatings met de eigenschap ‘slijtvast’. Het is daarom belangrijk om uw prestatie- en kwaliteitseisen vooraf duidelijk te maken.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste coating kiest voor uw product, raden wij u aan om een specialist in te schakelen. Een specialist kan u helpen bij het kiezen van een slijtvaste coating en deze vervolgens ook op de juiste manier op uw product, voertuig of constructie aanbrengen. 

Wanneer kiest u voor een slijtvaste coating?

Bepaalde objecten of producten hebben erg veel baat bij een slijtvaste coating. Als er vloeistoffen of gassen vervuild kunnen worden door vaste stoffen, wordt er vaak gekozen voor een coating die slijtvast is. Door slijtage geeft er dan geen materiaal af. Waar kunt u dan aan denken? Bijvoorbeeld bij rioolwaterbehandeling, proceswaterbehandeling en koelwaterbehandeling is de slijtvastheid van een coating erg belangrijk. Een koelwaterbehandeling op basis van zeewater is vooral erg belangrijk in havens. Hier zijn namelijk vaste stoffen aanwezig in het water. 

Slijtvaste coatings worden in vele branches gebruikt. In zowel de autobranche, de designbranche, de industrie en bouw als in de scheepvaart kan slijtvastheid een grote rol spelen bij een kiezen van de juiste coating. Ziet u door de bomen het bos niet meer en wilt u de juiste keuze coating maken? Een coatingspecialist kan u hierbij helpen. 

Voor o.a. deze toepassingen is slijtvastheid belangrijk:

HACCP oppervlakkenMechanische oppervlakkenWerktafels, aanrechtbladen
Industriële oppervlakkenStaalPolyester
BetonWatertanks en pijpleidingenKoelwater en proceswaterbassins
Offshore industrieAutomotive interieur en exterieurWitgoed
RioleringElectronicaAntibacteriële oppervlakken

Verf Online Kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

De verschillende soorten slijtvaste coating

De ene coating is de andere coating niet. Elke coating heeft andere eigenschappen, voordelen en nadelen. Zoekt u een slijtvaste coating, kijk dan naar de slijtvastheid van een coating en vergelijk deze met de slijtvastheid van andere coatings. Om u een handje te helpen hebben wij enkele coatings op en rijtje gezet die een goede weerstand bieden tegen slijtage van uw product, constructie of voertuig.

slijtvaste coating bassin

Slijtvaste coatings voorkomen slijtage en afgifte van materiaal

Thermoplastische coatings staan er bekend om dat ze beter bestand zijn tegen slijtage dan epoxy coatings. Thermoplastische coatings hebben een flexibel karakter waardoor de coatings goed in staat zijn om invloeden van de vaste delen te weren. Maar dit zijn niet de enige coatings met een hoge slijtvastheid. De volgende coatings bieden ook goede bescherming tegen slijtage. Dit komt voornamelijk door de laagdikte van deze coatings:

 • Rilsan
 • Halar
 • ETFE
 • PFA Ruby Red

De voordelen van een slijtvaste coating

Waarom is een slijtvaste coating handig en waarom zou dit voor uw product, constructie of voertuig een uitkomst kunnen bieden? We zetten de voordelen van een slijtvaste coating voor u op een rijtje:

 • Slijtvaste coatings zijn water- en vuilafstotend. Vuil kan zich niet goed meer aan het oppervlak hechten en water krijgt geen kans om door te dringen en het product aan te tasten.
 • U kunt het oppervlak eenvoudig reinigen doordat vuil geen kans krijgt zich aan het oppervlak te hechten.
 • Waterschade is verleden tijd als u kiest voor een slijtvaste coating.
 • Sommige slijtvaste coatings bevatten UV-blockers. UV kan een oppervlak ook beschadigen, denk bijvoorbeeld aan verkleuring en verwering. Hier heeft u geen last meer van als u kiest voor een coating met een UV-blocker.
 • U geniet van lagere onderhoudskosten. Door gebruik te maken van een coating met een hoge slijtvastheid heeft het oppervlak minder reiniging en onderhoud nodig. Uw onderhoudskosten gaan hierdoor flink omlaag.

Een coating met hoge slijtvastheid aanvragen – 5 tips

Coatings hebben een belangrijke functie. U wilt uw producten, oppervlakken of constructies niet voor niets voorzien van een goede coating. Wij raden daarom altijd aan, ook bij een slijtvaste coating, om een specialist in te schakelen. Een specialist weet precies welke slijtvaste coating het beste is voor uw product en hoe deze coating het beste aangebracht kan worden. Zo verzekert u uzelf ervan dat de klus goed uitgevoerd wordt. Daarnaast scheelt het uzelf een hoop tijd, u hoeft namelijk niet zelf uit te zoeken welke coating voor u de juiste is. 

Via Coating.nl deelt u in één keer uw (aan)vraag met vele coatingspecialisten; dit scheelt een hoop zoekwerk. Maar om de beste slijtvaste coating te vinden is het wel belangrijk dat u de vraag goed formuleert. Dit doet u met onze 5 tips:

slijtvaste coating

Slijtvaste coating is belangrijk wanneer vloeistoffen en gassen niet vervuild mogen raken.

 1. Bedenk goed wat uw vereisten zijn op gebied van slijtvastheid of krasvastheid. Wat is toegestaan en wat moet absoluut worden voorkomen? Bedenk wat er op dit moment en in de toekomst verwacht wordt van de coating.
 2. In welke omstandigheden moet de coating functioneren? Is er bijvoorbeeld sprake van mogelijke aantasting door (extreme) hitte, chemicaliën, zuren of weersomstandigheden? Breng dit uitgebreid in kaart en neem het mee in uw aanvraag.
 3. Wat voor aanvullende eigenschappen moet de coating bezitten? Bijvoorbeeld anti corrosie, hittebestendig etc.
 4. Heeft u bepaalde wensen wat betreft kleur en afwerking? Zorg voor een duidelijke omschrijving, (RAL) kleurcode of staal van de gewenste kleur/afwerking.
 5. Geef zoveel mogelijk informatie. Van het totale aantal m2, foto’s en beschrijvingen van de ondergrond tot aan de gewenste uitvoerdatum. Hoe meer informatie u geeft, hoe gedetailleerder de reactie van aangesloten specialisten.

De Verfmenger

★★★★★

14.381 reviews

Bol.com

★★★★★

30.381 reviews

Verf.nl

★★★★★

18.654 reviews

Verfbestelsite.nl

★★★★★

3.387 reviews

Stel uw vraag over slijtvaste coating

De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
4 antwoorden
 1. Maarten roskam
  Maarten roskam zegt:

  Hallo
  Ik zoek een slijtvaste coating voor onze maaiboten.
  De maaiboot vaart door ondiep water en Raakt ons onderwater de bodem, schoeing bruggen betonnen kade muur etc etc,
  De coating mag op zich wel beetje slijten maar liever niet afbreken zoals de huidige coating
  Nu smeren we er sigma 1 of 2 lagen cover 280 en dan 2 lagen sigma 380 op
  Mvg maarten

  Beantwoorden
 2. Jean Duijsens
  Jean Duijsens zegt:

  Bij het reinigen van de frituurpan van een airfryer van Philips met HG frituurpanreiniger is de coating, gemaakt van FIPE, grotendeels losgekomen.
  Ik wil graag vernemen of men zelf een nieuwe coatinglaag kan/mag aanleggen en zo ja met welke coatingproduct?

  Bij voorbaat dank voor een reactie.

  Met vriendelijk groeten,

  Jean Duijsens

  Beantwoorden
 3. Harrie van den Beuken
  Harrie van den Beuken zegt:

  Hallo we hebben op het buiten terras een vloer liggen van chinees hardsteen ,ongeveer 70 m2.
  Hebt u een slijtvaste coating en die dan ook de kleur ophaalt.

  m.vr.gr

  Beantwoorden
 4. Jeroen Samyn
  Jeroen Samyn zegt:

  Beste,

  Mijn zoon is een fervente skateboarder. Ongeveer iedere maand moet hij een nieuw skateboard kopen omdat het “gechipped” is… Een skateboard bestaat doorgaans uit zeven lagen gelijmd hout, die aan de tail (het achterstuk) één voor één afslijten tot je nog slechts een dunne laag hout overhebt, die dan afbreekt. Dan is het board niet meer bruikbaar.
  Omdat dit toch telkens een investering is van 40 tot 80€ ben ik nu op zoek naar een slijtvaste coating die we onderaan het board zouden kunnen aanbrengen om slijtage door aanraking met beton uit te sluiten of erg te verminderen, desnoods door elke twee weken of zo te herhalen. Hebben jullie een voorstel of methode om dit te realiseren?
  Alvast bedankt,
  Jeroen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *