Nanocoating.nl

Gevel hydrofoberen

De aanblik van uw kantoorpand is het eerste visitekaartje naar uw klanten. Een witte waas, kalkuitslag of viezige gevelbakstenen doen hier afbreuk aan. Gelukkig biedt het hydrofoberen van gevelbakstenen uitkomst. In dit artikel vertellen wij u alles over de verschillende mogelijkheden. Meteen een goede specialist vinden? Stel uw vraag dan via het gesloten platform van Coating.nl.

Verf en coating kopen tegen de laagste prijs? Bekijk hier dan alle verf aanbiedingen, tot wel 65% korting op verf!

Het hydrofoberen van gevelbakstenen: wat is dit?

Een gevel hydrofoberen (oftewel hydrofobe coating aanbrengen)zorgt ervoor dat de gevel een waterafstotende beschermlaag krijgt die werkt van binnenuit de gevelbakstenen. De waterafstotende vloeistof, die bij het hydrofoberen van uw gevelbakstenen aangebracht wordt, dringt diep door in de bakstenen. Hierdoor wordt het uiterlijk van uw gevel niet veranderd, maar wordt er wel een waterafstotende laag gecreëerd die uw gevel beschermt.

Naast waterafstotende eigenschappen zorgt het hydrofoberen van de gevel er ook voor dat vuil minder goed hecht. En door het gebrek aan vocht wordt ook vochtschade en groene aanslag voorkomen.

Uw gevel hydrofoberen is dus een zeer doelgerichte behandeling tegen vocht en vuil in uw gevel!

Voor- en nadelen gevel hydrofoberen

Zoals elke coating heeft ook hydrofoberen verschillende voor- en nadelen. We zetten de voor- en nadelen van gevel hydrofoberen voor u op een rijtje:

Voordelen gevel hydrofoberen

  • Uw gevel is voortaan beschermd tegen zure regen.
  • Schimmels en vuiligheid krijgen niet de kans zich aan de gevel te hechten. Hierdoor blijft uw gevel langer schoon.
  • Hydrofoberen verlengt de levensduur van de gevelbakstenen. Vocht, groene aanslag en ijs kunnen namelijk minder schade aanrichten.
  • Uw woning of kantoorpand wordt beschermd tegen doorslaand vocht. De waterafstotende laag zorgt er ook direct voor dat vorst geen schade kan aanrichten, aangezien het vocht niet in uw gevel trekt.
  • De isolatiewaarde stijgt tot 30%. Natte en vochtige muren worden namelijk kouder dan droge muren en gevels.

    gevel hydrofoberen

    Een hydrofobe gevel geeft een betere isolatiewaarde aan een gebouw.

  • Een schone en nette gevel zorgt voor een waardevermeerdering van uw bedrijfspand of vastgoed.

Nadelen gevel hydrofoberen

  • Gevelstenen hydrofoberen moet na enige tijd herhaald worden. De tijd die tussen het hydrofoberen van de muur zit, hangt af van het gebruikte product en de staat van uw pand. Over het algemeen werkt een hydrofobe coating zo’n 10 jaar.
  • De gevel moet schoon zijn voordat de hydrofobe coating kan worden aangebracht. Betreft het een verweerde gevel dan moet deze dus eerst worden gereinigd en opgeknapt.
  • Wilt u in de toekomst nog gevelwerken laten uitvoeren, dan is dit na het hydrofoberen van uw gevel niet altijd meer mogelijk. Zo kan de muur naderhand niet geverfd worden bijvoorbeeld.

Voor deze toepassingen is hydrofoberen geschikt:

Of het nu gaat om nieuwbouw metselwerk of een verweerde gevel, hydrofoberen kan worden uitgevoerd op vele oppervlakken. Hieronder een aantal voorbeelden:

BaksteenMinerale ondergrondenNieuwbouw metselwerk
Poreus natuursteenVoegenHout
StucwerkMetselwerkTegels (Poreus)
BetonCementKalkzandsteen

Verf Online Kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 

Damp open hydrofoberen voor optimale vochtbestrijding

Vochtproblemen in een gebouw zoals gevel doorslag of lekkage zijn erg vervelend en kostpaar om curatief op te lossen. In plaats van vochtbestrijding kunt u beter in een vroeg stadium investeren in vochtwering. Damp open hydrofoberen is een uitstekende preventieve manier om vocht te bestrijden. Damp open betekent dat vocht niet naar binnen kan maar wel naar buiten. Het gebouw kan als het ware “ademen”.

Toch is damp open hydrofoberen niet de meest krachtige optie. Wilt u uw gevel echt volledig waterdicht maken dan kunt u kiezen voor een coating.

Hydrofoberen van nieuwbouw metselwerk: 4 voorwaarden

Wilt u nieuwbouw metselwerk hydrofoberen dan is het zeer belangrijk dat de gevel geen vocht meer bevat. De voegen en gevelstenen moeten dus volledig droog zijn. Daarnaast zijn er een aantal voorwaarden om rekening mee te houden:

gevel hydrofoberen

Als er teveel zouten in de gevel zitten kunnen er witte plekken in de gevel ontstaan.

  1. Het zoutgehalte in de gevel of buitenmuur mag niet te hoog zijn: de zouten kunnen gaan kristalliseren wat zorgt voor lelijke witte plekken die men vaak ziet in nieuwbouw vastgoed.
  2. Er mogen geen haarscheuren of kapotte voegen in het nieuwbouw metselwerk zitten: een hydrofobeermiddel overbrugt geen scheuren en gaten. Vocht kan dus alsnog via dergelijke ingangen naar binnen sijpelen.
  3. De ondergrond moet homogeen zijn: alleen dan kan de impregneer gelijk worden opgenomen en een schild tegen vocht vormen.
  4. Bepaalde steensoorten kunnen niet geïmpregneerd worden: ook voor gesloten (gladde) oppervlakken is deze coating ongeschikt.

Tip: neem bij twijfel over bovenstaande punten vrijblijvend contact met ons op. Coatingspecialisten kunnen meten of er vocht of zout in het oppervlak en of uw gevel of buitenmuur geschikt is om te hydrofoberen.

Garantie en isolatie

Ga nooit uit van de standaard garantie van een hydrofobe coating, maar vraag uw coatingspecialist om een garantie specifiek afgestemd op uw situatie.

De werkzame duur is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Staat de gevel bijvoorbeeld op de zon of schaduw, bij zee of in een bos. Staat de gevel bloot aan veel vervuiling (industriële omgevingen) dan heeft dit ook invloed op de garantie. Ook de bouwkundige staat van de gevel speelt een rol.

Doorgaans moet een impregneerbehandeling tussen de 5 en 10 jaar worden herhaald.

Naast garantie op impregneren kan er ook een garantie of toezegging gedaan worden over isolatie. Een natte gevel zorgt voor kou op de binnenmuren. Door de buitenmuur of gevel van uw panden te impregneren worden ze vochtwerend gemaakt. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort in het binnenklimaat, het zorgt ook voor een verhoogde isolatiewaarde (tot wel 30%). Dit rendement is ook weer afhankelijk van een aantal factoren die situatie specifiek zijn.

Zo werkt het hydrofobeer proces

Wanneer u besluit om uw gevel te hydrofoberen zal de coatingspecialist als volgt te werk gaan:

  1. Inspectie van de gevel: de coatingspecialist bepaalt of het materiaal van uw gevel geschikt is voor het impregneermiddel en in welke staat de gevel zich bevindt. Deze onderdelen bepalen welk impregneermiddel de specialist kan gaan gebruiken.
  2. De geven reinigen: een grondige reiniging houdt in: verwijderen van mossen, algen of andere vuiligheden. Bevat uw gevel schade of barsten, dan moeten deze eerst verholpen worden.
  3. Gevel hydrofoberen. De door u gekozen vakman sproeit het hydrofobeermiddel op uw gevel en dit heeft vervolgens enkele uren nodig om goed in te trekken. In sommige gevallen is een 2e behandeling noodzakelijk.

Koop Verf en Coatings bij de beste webshops!

De Verfmenger

★★★★★

14.381 reviews

Bol.com

★★★★★

30.381 reviews

Verf.nl

★★★★★

18.654 reviews

Verfbestelsite.nl

★★★★★

3.387 reviews

Stel uw vraag over gevel hydrofoberen. Wij helpen graag!

1 antwoord
  1. erik platerink
    erik platerink zegt:

    ik heb ruwe betonnen muurafdekkers die erg vuil aanhangen. ik heb ze schoongemak en gehydrofobeerd met een product dat niet van jullie was. een soort dikke uitrolbare pasta. goed te verwerken. zag er mooi uit, echter na 5-6 maanden verdwenen en begon de ellende opnieuw. graag advies voor een product dat langer houdt.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *