Nanocoating.nl

Gevelcoating

Een duurzame en onderhoudsvriendelijke bescherming voor uw gevel is een investering die zichzelf uitbetaald. Niet alleen zorgt het voor een frisse en schone aanblik van uw pand, tevens beschermt het de gevel en uw pand tegen vocht en vorstschade. Of het nu gaat om stalen gevelbeplating of een stenen ondergrond, voor alles is een geschikte gevelcoating. Lees er alles over in dit artikel.

Gevelcoating voor steen, stucwerk en minerale ondergronden

Gevelcoating is verkrijgbaar in verschillende soorten. Voor steen zorgt het met name voor bescherming tegen vocht, vorstschade en vuil en op staal heeft het ook een toegevoegde corrosiewerende werking. In deze paragraaf bespreken we de voordelen van gevelcoating op steen. Want of het nu gaat om een oude stenen muur, kalkzandsteen of een gestucte muur, gevelcoating kan op vele oppervlakken.

Impregneermiddel biedt een onzichtbare beschermlaag op steen. Er bestaan echter ook krachtige nano coatings met hydrofobische eigenschappen. Deze zijn langer werkzaam en vormen een sterkere barrière tegen vocht en vuil. Als bijkomend voordeel zorgt een goede nano coating ook tegen graffiti vandalisme. De verf en inkt zal niet hechten aan uw gevel, waardoor deze makkelijk schoon te maken is. Andere voordelen van gevelcoating voor stenen buitenmuren zijn:

 • Uw gebouw of kantoorpand wordt beschermd tegen doorslaand vocht. De waterafstotende laag zorgt er ook direct voor dat vorst geen schade kan aanrichten, aangezien het vocht niet in uw gevel trekt. Ook zure regen tast de muren niet aan.
 • Coating verhoogt de isolatiewaarde van uw pand. Natte en vochtige muren worden namelijk kouder dan droge muren en gevels.
 • Schimmels en vuiligheid krijgen niet de kans zich aan uw muren te hechten. Hierdoor blijft uw gevel langer schoon.
 • Uw gevel coaten zorgt voor een verlenging van de levensduur. De gevel wordt namelijk veel minder aangetast dan een gevel zonder beschermlaag.
 • Doordat uw pand beter beschermd is en er dus schoner en mooier uitziet, geniet u van een waardevermeerdering van uw gebouw of kantoorpand. Stenen, voegen en simpelweg het gehele gevel blijft langer in goede staat.
 • Transparant, wit, zwart of in de kleuren van uw huisstijl; gevelcoating komt in ieder kleurenpalet.

Gevelcoating voor stalen gevelbeplating

Stalen gevelbekleding ofwel gevelbeplating is het visitekaartje van industrieel vastgoed. De eerste indruk van uw bedrijfshal, distributie centrum, werkplaats of ander pand moet goed zijn. Gevelcoating op stalen gevelbekleding is daarom een goede investering. Daarnaast bent u in bijna alle gevallen goedkoper uit wanneer u verweerde stalen gevelbeplating renoveert of herstelt in plaats van de platen te vervangen.

Hieronder een aantal veelgebruikte metaalsoorten en gevelcoating opties:

Gevelcoating stalen gevelbekleding

Gevelcoating kan in iedere gewenste kleur worden aangebracht

 • Stalen gevelbekleding: Onbehandelde stalen gevelbekleding moet altijd worden afgelakt met een sterke gevelcoating. Bij roest of verkleuring kan de coating opnieuw worden aangebracht in een kleur/afwerking naar keuze.
 • RVS of Inox gevelbekleding: Gevelbekleding van roestvrij staal bestaat gedeeltelijk uit chroom en daardoor roesten de platen niet. Toch kan het om esthetische redenen gewenst zijn om de RVS gevelbekleding te coaten in een kleur of afwerking (mat, glanzend etc.)
 • Aluminium gevelbekleding: Aluminium roest niet maar ook in dit geval kan het aanbrengen/opfrissen van een kleur of afwerking het verschil maken in de gewenste uitstraling van uw pand.
 • Zinken gevelbeplating: Zink behoeft geen extra gevelcoating en is daarom een populaire materiaalsoort bij gevelbeplating. Een coatingspecialist kan de gevel grondig reinigen en beschadigingen plaatselijk herstellen zodat de gevel er weer goed uit ziet.

Gevelrestyling met coating

Niet altijd wordt gevelcoating toegepast vanwege de beschermende functie. Ook om esthetische redenen kan het een goed idee zijn om de gevel te coaten. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe huisstijl, is de kleur dof of is er veel weerspiegeling en wenst u juist een mat effect? Kleurveranderende of kleurverdiepende coating is dan de oplossing.

Nano coating voor beton steen en tegels kleinBeton, steen en tegels beschermen met de beste nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Is uw gevel geschikt voor gevelcoating? (Controle & uitvoer)

Een gevelcoatingspecialist komt in veel gevallen bij u op locatie om de gevel te inspecteren. De specialist controleert de staat van uw gevel, de ondergrond en analyseert de omgeving. Afhankelijk van de uitkomsten gaat een coatingspecialist vervolgens zo te werk:

 1. Reinigen van de gevel: vuil en groene aanslag worden vakkundig gereinigd. Bijvoorbeeld met warme stoom en/of reinigingsmiddelen. Soms moeten bepaalde delen (gevelplaten of voegwerk) worden vervangen.
 2. Coating spuiten: de door u gewenste coating wordt aangebracht in een kleur (of transparant) naar keuze
 3. Topcoating aanbrengen: na het aanbrengen van een topcoating is uw gevel tot 10 jaar in topconditie.

Stel uw vraag over gevelcoating. Wij staan voor u klaar!

3 antwoorden
 1. Robbesom
  Robbesom zegt:

  Onze gevel is van beton (4 cm met daarna kunststof) met een mortel render coating, volgens bestek.
  Nu is deze gevel vies en we willen die schilderen. Hoe deze gevel schoon te maken en welke verf is het meest geschikt?
  Dank.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *