Nanocoating.nl

Hydrofobe coating

De bescherming van uw wanden, vloeren, beton of gevels wordt vaak vergeten, maar is ontzettend belangrijk. Een goede beschermlaag kan lekkages en schimmels voorkomen. Uw materiaal gaat langer mee, ziet er mooier uit én is eenvoudiger te reinigen. Wilt u graag zo’n beschermlaag op uw materiaal? Hydrofobe coating a.k.a. Hydrofoberen is de oplossing.

Hydrofoberen beton: de basisbeginselen

‘Hydro’ betekent water, ‘foberen’ betekent afstoten. Hydrofobe coating staat dus voor waterafstotende coating. Het hydrofoberen van gevels, beton, wanden en vloeren zorgt ervoor dat deze materialen waterafstotend gemaakt worden. Hydrofoberen wordt ook wel impregneren genoemd. Bij het hydrofoberen van beton wordt er een coating op het beton aangebracht. Deze techniek zorgt ervoor dat het beton, uw gevel of vastgoed een extra beschermlaag krijgt.

Bij het hydrofoberen van beton wordt er gebruik gemaakt van een waterbasis en nano acrylpolymeren. Dit zorgt ervoor dat het behandelde materiaal water- en vuilafstotend is.

Vocht, zure regen, algen, atmosferische vervuiling of UV-straling kunnen uw vloer, muur of product aantasten en beschadigen. Hydrofobeer deze materialen en geniet van een waterafstotende, waterbestendige, graffiti werende, brandvertragende én schimmelwerende coating op uw producten.

Wanneer kiest u voor hydrofobe coating?

Betonschade is veelal te wijten aan verontreinigende stoffen in lucht of water, welke via microporiën het beton indringen. Er kan scheurvorming en afbrokkeling ontstaan. In het geval van gewapend beton kan het staal zelfs gaan roesten met instabiliteit als gevolg. Reden genoeg dus om u goed in te lezen over betononderhoud.

hydrofobe coating

Hydrofobe coating maakt een oppervlak water,- vuil en olie afstotend.

De uitstraling van uw pand zegt veel over u en uw bedrijf. Het is het eerste dat (potentiële) klanten zien als ze naar uw onderneming toe komen. Heeft uw pand gevels die niet geïmpregneerd zijn, dan verliezen deze gevels na enige tijd hun frisse uitstraling. Wilt u voorkomen dat de gevel zijn functie verliest en dat water en vuil geen kans krijgen uw muren binnen te dringen? Hydrofobeer uw beton, gevel, wand of vloer en voorzie het gewenste oppervlak van een beschermlaag. Samengevat:

 • Extreem water-, olie en vuilafstotend.
 • Reinigen gaat veel makkelijker. Bespaar tot wel 30% op reinigingsproducten en schoonmaakkosten.
 • Eenmaal correct aangebracht zal de coating voor jaren het oppervlak beschermen.
 • Hydrofobe coating is onzichtbaar.

Voor o.a. deze toepassingen is hydrofoberen geschikt:

GevelsDakenVloeren
BalkonsGalerijen en balkonsBetonnen buitenmeubilair
BetonconstructiesBruggenBetontegels
VastgoedMonumentale pandenFlatgebouwen

Nano coating voor glas kleinGlas beschermen met de beste nano coatings

NC Nano coating voor glas is speciaal ontwikkelt voor glas. De meest ideale en beste oplossing om glas ‘easy to clean’ te maken. Deze nano coating voor glas droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen met microvezeldoek of -spons, zowel voor binnen als voor buiten toepasbaar. NC Nano coating voor glas bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor glas. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

5 voorwaarden om beton of gevel te kunnen hydrofoberen

U bent eruit: hydrofobe coating voor uw gevel of betonconstructie is precies wat u zoekt. Helaas is niet iedere ondergrond geschikt voor deze waterafstotende behandeling. Hieronder een aantal voorwaarden om rekening mee te houden:

 1. Er mogen geen haarscheuren of kapotte voegen in het metselwerk of beton zitten: hydrofobe coating overbrugt geen scheuren en gaten. Vocht kan dus alsnog via dergelijke ingangen naar binnen sijpelen.
 2. De ondergrond moet homogeen zijn: alleen dan kan het hydrofobeermiddel gelijk worden opgenomen en een schild tegen vocht vormen.
 3. Bepaalde steensoorten kunnen niet gehydrofobeerd worden: ook voor gesloten (gladde) oppervlakken is deze coating ongeschikt.
 4. De gevel of betonconstructie mag geen vocht meer bevatten: de hydrofobe coating sluit het vocht als het ware op waardoor er vochtproblemen kunnen ontstaan of zelfs directe schade bij bevriezing.
 5. Het zoutgehalte in de gevel of muur mag niet te hoog zijn: de zouten kunnen gaan kristalliseren wat zorgt voor lelijke witte plekken.

Tip: neem bij twijfel over bovenstaande punten vrijblijvend contact met ons op. Coatingspecialisten kunnen meten of er vocht of zout in het oppervlak aanwezig is.

Heeft u een vraag over hydrofobe coating? Wij helpen u graag!

De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
1 antwoord
 1. i
  i zegt:

  Hallo, kan ik een houten blad onder een wasbak eerst bewerken met kleurstof en daarna met hydrofobe nanotechnologie?
  De kleurstof is gebaseerd op water.
  vriendelijke groet,
  I. Uijtenhaak

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *