Milieuvriendelijke autolak

Milieuvriendelijke autolak; goed voor je auto en het milieu

Milieuvriendelijke autolak? Het kan!

Duitse coating gigant BASF, luxe automerk Audi en Covestro sloegen de handen ineen om een coating te ontwikkelen die milieuvriendelijker is dan bestaande autolakken!

BASF ontwikkelde dit met behulp van Covestro’s gepatenteerde biologische autolak verharder Desmodur eco N 7300. Ongeveer 70 procent van het koolstofgehalte in deze verharder is afkomstig uit hergebruikte grondstoffen. De speciale milieuvriendelijke autolak vormt de toplaag van het reguliere coatingsysteem en zorgt voor een hoge krasweerstand, glanzende finish en bescherming waardoor tegen zonlicht en andere weersinvloeden.

“Onze nieuwe coating helpt onze klanten om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, zonder compromissen te sluiten op gebied van kwaliteit en prestaties.” – Dr. Matthijs Groenewolt, manager automotive coating ontwikkeling bij BASF.

Volgens Dr. Markus Mechtel (Covestro) worden door het gebruik van herbruikbare grondstoffen in de productie van biologische verharders niet alleen fossiele grondstoffen bespaart, maar leidt het ook tot een extra verlaging van de CO2-emissies.

Veelbelovende testresultaten voor milieuvriendelijke autolak

“Het gebruik van milieuvriendelijke grondstoffen in autolakken staat nog in de kinderschoenen,” merkt Thomas Heusser (Audi) op. “Maar de toepassing van de nieuwe coating op onze bestaande machines voldeed volledig aan al onze specificaties en leverde veelbelovende resultaten op. Met dit project neemt Audi een voortrekkersrol op dit gebied in de autolakken industrie.”

Gesterkt door het succes van de Audi Q2 test is Heusser optimistisch: “Hoewel nog niet alle vereiste tests zijn afgerond voor goedkeuring van de coating voor gebruik op grote schaal, hebben drie bedrijven een belangrijke stap gezet in de richting van duurzame automotive coating.”

Bekijk dit korte filmpje (2:15 minuten) in het Engels voor een toelichting van de ontwikkelaars.

Milieuvriendelijke autolak kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via een van deze webwinkels:

 
bol.com verf kopen
Bestel verf
praxis verf en coating

Waar te koop?

De Audi Q2 met daarop de nieuwe clearcoat zal te zien zijn op de European Coatings Show 2017. Als de testresultaten  succesvol zijn afgerond zal de milieuvriendelijke autolak op andere Audi modellen worden toegepast.

BASF & Audi

BASF Coatings Services is hofleverancier van alle autolakken voor de onlangs geïntroduceerde Audi Q7, Audi’s nieuwe topmodel in het SUV (Sports Utility Vehicle) segment. Dit betekent dat BASF exclusief de blanke lak en aflak levert die wordt gebruikt tijdens het productieproces. Volgens BASF Coatings Services bevestigt de samenwerking de consistente kwaliteit van de producten en diensten van BASF Coatings Services. De multinational levert overigens al langer lakproducten aan Audi.

1 antwoord
 1. Mient Stoelwinder
  Mient Stoelwinder zegt:

  Goedemorgen
  Ik heb een Mercedes van 2 jaar oud E 220 zwart met zachte lak Mercedes Nederland zegt dat de lak aan de eisen voldoet maar ik denk dat als ik in de wasstraat er all krassen op komt dat er iets mis is met de lak ik zoek een laboratorium die testen willen doen waar ik mee naar Mercedes kan om te bewijzen dat ik gelijk heb weet U er een.
  Gr. Mient

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *