poedercoaten offshore geel

Hier moet u rekening mee houden bij poedercoaten in offshore-gebieden

Poedercoating laat staal in maritieme en offshore-gebieden voldoen aan de bescherming tegen de C5M corrosiebelastingcategorie, welke geldt voor omgevingen die continue blootstelling aan vocht en agressieve stoffen kennen. Dit zijn maatstaven ontwikkeld door de Europese Unie, die aangeven hoeveel een bepaalde ondergrond of locatie in aanraking komt met vocht en vuil.

Hiermee is poedercoaten een effectieve oplossing om een lange levensduur van staalconstructies, vaartuigen en olieplatformen in offshore-gebieden te verzekeren. Staal krijgt daarnaast de volgende eigenschappen:

 • UV- én weersbestendig; zon, wind én vrieskou heeft geen vat meer
 • Chemisch resistent; weert chemicaliën en zuren
 • Hoge mechanische belastbaarheid; daarnaast slag-, kras- en stootvast
 • Vocht- en vuilwerend; staal is niet snel aangetast en gemakkelijk te reinigen
 • C5M corrosiebestendigheid; resistent tegen constante blootstelling aan vocht en vuil

In dit artikel geven we professioneel advies over waar u rekening moet houden bij het kiezen van een poedercoating in offshore-gebieden.


Epoxy of polyurethaan: kies het juiste type poeder voor uw offshore project

Naast de mate van corrosiebestendigheid, is het belangrijk om het doel van uw project in achting te nemen. Niet elk poeder is namelijk even efficiënt bij elke toepassing én een verkeerde beslissing kan cruciaal zijn. Bij de buitenkant van een groot containerschip is bijvoorbeeld UV-bestendigheid van groot belang, terwijl de binnenkant van een grote olietank voornamelijk chemisch resistente en vuilwerende eigenschappen moet hebben.

Bij poedercoaten offshore zijn daarom twee type poeders van belang: epoxy en polyurethaan poeder. Deze kennen beide eigenschappen welke toegespitst kunnen worden op specifieke omstandigheden. Hieronder nemen we beide onder de loep:

 1. Epoxy poeder
  Poedercoating poeder op basis van epoxy biedt een krachtige bescherming tegen chemicaliën en zuren. Daarnaast is dit poeder de meest effectieve manier om staal bestendig te maken tegen zware belasting. Het biedt echter geen bescherming tegen UV-straling en andere weersinvloeden, waardoor het vooral voor machinerie, de binnenkant van containers of tanks is.
 2. Polyurethaan poeder
  Polyurethaan is een efficiënte bescherming tegen UV-straling en andere weersinvloeden. Daarnaast biedt het de meest corrosiewerende eigenschappen. Hierdoor is het perfect voor buitengebruik zonder mechanische belasting, zoals op grote boorplatformen, staalconstructies en de buitenkant van schepen.

In ons artikel poedercoating over staalconstructies kunt u meer lezen over het poeder en waar u rekening mee dient te houden.


Deze specialisten brengen een C5M poedercoating voor offshore aan

Het aanbrengen van een poedercoating in de offshore industrie is doorgaans een grote investering. Het kiezen van een gedegen specialist is daarom nodig. Hierom moet u goed in het hoofd hebben wat u precies nodig heeft. Hoog aangeschreven namen als Akzo Nobel Powder Coating zijn u vervolgens graag van dienst. Daarnaast zijn er ook kleinere bedrijven als Gijsen Poedercoating en Moffelindustrie H. van Egmond BV die epoxy of polyurthaan poeder hebben die aan de hoge C5M poedercoating eisen voldoet.

Wij raden u echter aan om informatie te winnen over de exacte systemen die specialisten in Nederland gebruiken en of die aansluiten op uw wensen. Onze experts zijn u daarom graag van dienst bij het opstellen van een passende offerte voor uw project.

Hierbij een greep van de poedercoating-specialisten in de offshore-industrie:

Specialist poedercoating offshoreAdres
AkzoNobel Powder CoatingsChristian Neefestraat 2
1077 WW Amsterdam
Gijsen poedercoatingAmperestraat 38
1446 TS Purmerend
Wolf EnergiesystemenEuropa-allee 6
8265 VB Kampen
Midcoat B.V. Nijverheidsweg 18
3762 ER Soest
Moffelindustrie H. Van Egmond BVBellstraat 11
3133 KE Vlaardingen
Brassto B.V. Nieuwland Parc 168
3351 LJ Papendrecht
PPG Coatings Nederland BV Kuiperbergweg 10
1101 AG Amsterdam-Zuidoost
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *