Nanocoating.nl

Cementgebonden gietvloer (of kunststof vloer)

Soms heeft u al in gedachten wat voor u vloer wilt laten aanbrengen, maar twijfelt u nog tussen twee goede opties; een cementgebonden gietvloer of een gegoten vloer op basis van kunststof. Beide hebben een prachtige uitstraling, zijn van goede kwaliteit, maar hebben toch opvallende verschillen. In dit artikel nemen we u mee in een vergelijking van beide vloersoorten.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

De gegoten kunststof vloer

Dit is een vloer op basis van polyurethaan of epoxy. Het materiaal is kras- en slijtvast en vloeistofdicht, waardoor vlekken niet aan de orde zijn. De kunststof vloer is zelfnivellerend en past door de strakke, stijlvolle uitstraling in diverse interieurstijlen. Kiest u voor een kunststof vloer, dan wordt uw vloer opgebouwd uit verschillende lagen, waaronder een elastische vloerlaag. Dit is een zeer aantrekkelijke constructie, want door de stabiliteit van de lagen vormen er minder snel scheuren.

Een cementgebonden gietvloer

cementgebonden gietvloer als fabrieksvloer

Een cementgebonden gietvloer heeft een geleefde uitstraling en een echte betonlook & feel

Deze vloersoort is veel robuuster dan de kunststof variant. Wilt u een industriële uitstraling creëren; kies dan voor deze grovere betonvloer. Een voordeel van deze gietvloer is dat vuiltjes en beschadigingen niet zo snel opvallen. Ook deze vloer wordt opgebouwd uit lagen, maar door dit harde materiaal te gebruiken zijn scheuren niet uitgesloten. Vaak wordt dit niet als probleem ervaren, vanwege de “geleefde” uitstraling die de gebruiker voor ogen heeft, maar mocht het storend zijn, dan zijn de scheurtjes te repareren. Door een coating te gebruiken als toplaag kan de vloer eventueel vloeistofdicht worden gemaakt.

De voordelen van een industriële gietvloer

Nu u weet wat de eigenschappen van beide gietvloeren zijn zetten we graag de voordelen van een cementgebonden gietvloer voor u op een rij:

 • Authentieke, robuuste look;
 • Kras- en slijtvast;
 • Naadloze aansluiting op de wanden;
 • Gemakkelijk schoon te maken;
 • Met een coating ook vloeistofdicht;
 • Geschikt voor vloerverwarming;
 • UV-resistent;
 • In verschillende kleuren / tinten verkrijgbaar.

Cementgebonden gietvloer aanbrengen

Officieel gezien is een cementgebonden vloer helemaal geen gietvloer, aangezien het geen volledig zelfnivellerende vloer is. Het verschil met de kunststof variant zit in het aanbrengen van de vloer.

cementgebonden gietvloer aanbrengen

Hier wordt een cementgebonden gietvloer aangebracht in een werkplaats.

Het cement wordt kant-en-klaar aangeleverd en direct gestort, ofwel gegoten. Deze laag moet drogen, waarna de vloer kan worden gepolijst. De behandeling en afwerking is uiteraard afhankelijk van het gewenste resultaat.

Als de vloer naadloos is aangebracht en uitgehard, dan wordt er nog een beschermlaag aangebracht. Deze coating zorgt ervoor dat de betonnen vloer vloeistofdicht wordt. In totaal moet u wel rekening houden met een week lang werkzaamheden. Vijf dagen voor het aanbrengen en coaten en vervolgens nog een dag of twee, voordat de vloer droog is. Pas nog een week later is de vloer volledig belastbaar.

Let op: er zijn vaak veel benamingen voor vloeren met een industriële gietvloer uitstraling. Bijvoorbeeld woonbeton, betonstuc, designbeton, betonlook vloer en tal van merknamen. Laat u dus altijd goed informeren over wat voor vloersoort er precies het gaat en wees zo duidelijk mogelijk bij het plaatsen van een aanvraag.

Cementgebonden / betonnen vloer prijs per m2

Wat kost zo’n cementgebonden gietvloer in vergelijking met een kunststof vloer? Daar kunnen we kort over zijn: gemiddeld ligt de prijs voor een cementgebonden gietvloer tussen de € 75,- en € 120,- per vierkante meter. Een kunststof gietvloer tussen de € 70,- en € 120,- per m2.

Het prijsniveau van beide vloersoorten is dus vergelijkbaar.

Natuurlijk zijn een aantal factoren van invloed op de prijs van de vloersoort. Bijvoorbeeld de oppervlakte, aantal lagen, de gekozen kleur + afwerking en de duur van de voorbereiding van de ondergrond (zoals het egaliseren van de vloer).

Zoekt u een goedkopere vloer met een industriële uitstraling? Dan is een duurzame troffelvloer of andere betonlook vloercoating misschien een optie.

Kies tot slot altijd voor een erkende vloercoating specialist. Wij hebben een netwerk van specialisten voor u klaar liggen.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

2 antwoorden
 1. Dirk Thalens
  Dirk Thalens zegt:

  Voor een klant is er vraag naar waterdichte enUV-vaste coating voor een parkeerdek uit de jaren 50 dat al niet meer waterdicht is. Wat zijn de opties? Cementgebonden of niet, ik ben op zoek naar de prijs voor een oppervlakte rond de 200 vierkante meter van zo’n coaintg.
  Dank.
  Dirk

  Beantwoorden
  • Coating Expert
   Coating Expert zegt:

   Beste Dirk,

   Het is mogelijk om een parkeerdek te coaten met een cementgebonden gietvloer. Eventuele beschadigingen die lekkage veroorzaken worden dan eerst gerepareerd. Vervolgens wordt de cementgebonden gietvloer aangebracht en afgewerkt met een vloeistofdichte topcoating. Eventueel is het ook mogelijk om belijning voor rijrichting of parkeervakken aan te brengen. Of een cementgebonden gietvloer de juiste optie is, is ook afhankelijk van de gewenste uitstraling die uw klant wenst. Een cementgebonden gietvloer heeft een industriële uitstraling en is keihard. Mocht de klant een meer strakke / moderne vloer wensen dan is een epoxyvloer ook een goede optie. Het prijsniveau ligt hetzelfde: prijs per m2 van rond de €70,- en €120,-. Voor een prijs op maat adviseren wij u gebruik te maken van onze offerteservice (via de blauwe knop in het artikel of via het contactformulier) U ontvangt dan tot 3 vrijblijvende offertes zodat u de prijs kunt vergelijken.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coating.nl

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *