Nanocoating.nl

Sneldrogende coating

Zorg voor constante bedrijvigheid met sneldrogende coating

Een sneldrogende coating (of snel uithardende coating) bestaat niet voor niets: coatings staan er doorgaans namelijk niet bekend om hun snelle opdroging. Bij veel bedrijvigheid of spoed is dit echter niet handig. In tegenstelling tot enkele dagen, is een vloer of werkplaats met snelhardende coating binnen luttele uren (weer) bruikbaar!

Sneldrogende coating wordt over het algemeen aangebracht op basis van een polyurea hotspray. Dit werkt binnen enkele seconden én kent veel vloeistofdichte eigenschappen.

Kenmerken sneldrogende coating op basis van polyurea hotspray:

 • Hecht op vrijwel elke ondergrond; van cement tot staal en van hout tot keramiek
 • Vloeistofdicht; hiermee ook anti-corrosie
 • Chemische, mechanische en thermische resistentie
 • Naadloze afwerking; zeer elastisch en scheurvullend
 • Kleurvast én UV-bestendig
 • Bijzonder duurzaam; gaat tot wel 25 jaar mee

In dit artikel kijken we naar de voordelen van sneldrogende coating en is een overzicht gemaakt van specialisten. Daarnaast wordt de loep gelegd op sneldrogende verf voor vloeren.


Specialisten in Nederland voor het aanbrengen van sneldrogende coating

Polyurea coating op basis van hotspray is vooral bedoeld voor de industriële sector en is een ontzettend specialistisch werkje. Bij een sneldrogende coating denkt men vooral snel aan vloeren. Toegegeven; vloeren voor veelal industriële of zorgdoeleinden zijn ook veruit de grootste afnemer.

Een sneldrogende coating is echter ook toepasbaar voor bijvoorbeeld dakbedekking, tank lining, zwembaden en rioleringen. In Nederland zijn diverse specialisten te vinden die bliksemsnel deze coating kunnen aanbrengen. Neem vrijblijvend contact met ons op om meer hierover te ervaren.

Een recente innovatie op het gebied van sneldrogende coating is SolidLux Instant Coating. Door middel van speciale UV-straling legt deze binnen luttele minuten een krachtige laag over (industrie-)vloer!

Breng sneldrogende verf zelf op vloer aan met deze producten

Er bestaat ook sneldrogende verf: in dit geval gaat het wél specifiek om vloercoating. Deze verven zijn specifiek ontwikkeld om een snelle bedrijvigheid te garanderen. Hoewel ze trager werken dan een hotspray, zijn ze over het algemeen wel zelf aan te brengen. Ook vormen ze een goedkoper alternatief voor dure hotspray-systemen.

Sneldrogende vloercoating Sigma

Sneldrogende vloerverf Sigma

 • Bedoeld voor lichte tot middelzware belasting
 • Zien eruit als een epoxy- of PU gietvloer
 • Vloeistof- en chemicaliënbestendig
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Kleefvrij na 1-2 uur. Loopbaar na 3 uur.
 • Kies uit een hoop verschillende RAL-kleuren
 • Slijtvast en kan anti-slip gemaakt worden

Sneldrogende verf is een grijs gebied, want wat is nu sneldrogend? Daarom geven we alleen producten die zelf een significant snellere droogtijd konden bewijzen dan hun tegenhangers.

Sigma heeft gekeken naar de voordelen van polyurea. Hun Sigmafloor Rapidcoat 2K is, als 2-componenten coating, op basis hiervan gemaakt.Wilt u een van deze sneldrogende verven kopen, dan betaalt u algauw zo’n €50, tot €60,– per liter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *