Nanocoating.nl

Zuivel Coating voor vloeren

Speciale vloercoating voor de zuivelindustrie

Zuivel coating (ook wel HACCP vloercoating) voor voeding- en zuivelindustrie wordt op veel gebieden toegepast. Zuivel coating werd ontwikkeld voor pekelbaden(zoutwater) meer dan 50 jaar geleden. Deze coating beschermt tegen corrosie en is niet gevoelig voor elektrolytische invloeden. Naast de toepassing in de pekelbaden, kent het product vele toepassingen bij melkproductie, kaasproductie, snoepfabrieken en in de voedingsmiddelen- en zuivelindustrie.

Voedingsmiddelen mogen direct in contact komen met de coating. De speciale vloercoating heeft een voedsel veiligheidscertificaat, “Foodapproved”.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Hierom wordt zuivel coating gebruikt op vloeren

De productie van voeding en zuivel wereldwijd is enorm. Kernwoorden bij het produceren van zuivel en voeding zijn: hygiëne, antibacteriële omgeving, HACCP, strenge regelgeving en controle. De wens om een fabrieksvloer gemakkelijk te kunnen reinigen is groot.

Alle werkoppervlakken en werkobjecten moeten schoon en gemakkelijk reinigbaar zijn. Ook zonder onder druk van machines of reinigingsmiddelen te bezwijken. Tevens geldt dit voor de ruimtes waar met zuivel en overig voedsel gewerkt wordt zoals dus de vloer.

Om dit voor elkaar te krijgen, en ook om de mogelijkheid tot effectief en efficiënt schoonmaken van de vloer te realiseren, bestaat de mogelijkheid om verschillende, speciaal voor zuivelindustrie ontwikkelde vloercoatings te gebruiken. Door de werkoppervlakken, wanden, vloeren met een specifiek voor dit doel geschikt coating te behandelen, ontstaat een slijtvast en duurzaam geheel.

De vloercoating kan tijdens productie worden aangebracht. Het vormt geen belemmering voor overdracht van geur- of kleurstoffen en bevat geen oplosmiddelen.

Veiligheid (antislip) en duurzaamheid van de vloer

De zuivel vloercoatings bevatten geen oplosmiddelen houdende stoffen, en geen antibacteriële hulpstoffen. De kracht van de coating is gelegen in de hardheid, materiaal stijfheid en de gesloten structuur. Voor toepassing op vloeren zijn er een aantal speciale toepassingen met antislip ontwikkeld.

De vloercoating vormt een pantser tegen invloeden van buitenaf. De mechanische belastbaarheid is hoog.  De zuivel vloercoating doorstaat met gemak de krastests door kaaskratten en machinerie. Daar de vloercoating hard en een dichte structuur kent is de vuilaanhechting laag. Aangroei van bacteriën en vuil wordt zo beperkt. Een gemakkelijke reiniging is het gevolg. De vloeren passen volledig in het HACCP-proces.

Ook tijdens het aanbrengen is er geen geur en of smaak overdracht naar uw productiegoederen. In uw hele keten zullen onze coatings zeer goed passen in de HACCP-toepassing. Door enkele afnemers worden de vloercoatings weleens omschreven als HACCP-coatings.

Toepassingsgebieden van zuivel coating

De coating kan aangebracht worden op wanden en vloeren. De coating kan op vele materialen worden aangebracht staal, roestvast staal (rvs), beton, tegelwanden en sluit volledig af, ook voegen worden volledig afgesloten. Op kunststoffen en glas kan de coating goed worden aangebracht.

Enkele voorbeelden waar zuivel coating worden toegepast:

  • Vloeren in de kaasindustrie
  • Vloeren in kaaswinkels en ambachtelijke kaasmakerijen
  • Pekelbaden
  • Kaasbereidingruimten
  • Melkstallen

De coating kan in verschillende kleuren worden aangebracht. Recent is er een transparante versie ontwikkeld.

Levensduur en voordelen van zuivel vloercoating

De hardheid en dichtheid van het materiaal bieden oplossingen die met andere coatings onmogelijk zijn. Het product bevat geen oplosmiddelen en mag zonder beschermende materialen binnen gebruikt worden. Bij het aanbrengen van de coating in uw fabriek of ruimte vormt de zuivel vloercoating geen enkel gevaar voor uw productieproces er is geen geur en smaakoverdracht. Het productieproces hoeft tijdens het werken met onze zuivel coating of andere coatings niet te worden stilgelegd. De zuivel coating, coatings hebben een ongekende levensduur, al meer dan 30 jaar zitten de coatings in pekelbaden en op vloeren in Nederland maar ook wereldwijd.

Voor afvoeren van statische elektriciteit via de vloer is het mogelijk een speciale ESD-coating te leveren.

Praktische tips voor het gebruik van zuivel vloercoating

Van groot belang alvorens u zuivel vloercoating aanbrengt is de staat en aard van de ondergrond. De ondergrond kan en mag heel divers van aard zijn. De coating kan onder andere aangebracht worden op beton, tegels en kunststof. De kwaliteit van de ondergrond bepaalt uiteindelijk mede de kwaliteit van het eindproduct. Laat u altijd goed adviseren.

Chemisch belastbare coating

In het bijzonder voor vloeren en wanden die regelmatig zwaar belast zijn door zuren en/of chemicaliën, is chemisch belastbare coating buitengewoon goed te gebruiken. Deze waterverdunbare epoxy coating is geschikt voor wanden en vloeren in ziekenhuizen, cleanrooms, laboratoria, luchtkanalen, voedselverwerkende industrie en zuivelindustrie. De Chemisch belastbare coating is geschikt voor betonnen en cementgebonden vloeren en wanden, maar ook op met glasweefsel en verf behandelde muren. Zelfs op al gecoate of minerale vloeren en wanden met normale of middelzware belasting zeer goed toepasbaar.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Vloercoating laten aanbrengen in uw zuivelbedrijf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *