Nanocoating.nl

Garage Vloercoating en Wasstraatvloer

Een vloercoating garagevloer is ijzersterk en waterdicht

Een krachtige vloercoating is ontzettend belangrijk in de automotive wereld en met name in autogarages, autoshowrooms en wasstraten. Er zijn namelijk maar weinig vloeren die zoveel moeten verduren: zij het door zware belasting van auto’s of vrachtwagens of zij het door overvloedig water in wasstraten.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Verschillende toepassingen automotive vloer

De meeste typen vloercoating zijn vloeistofdicht én bestendig tegen zware belasting. Elk type coating heeft zo zijn speciale eigenschappen, die elk op zijn beurt weer handig zijn op een bepaald type vloer. In een wasstraat loopt u namelijk tegen andere zaken aan dan in een showroom vloer.

Allereerst hebben we de industrie in vier delen opgedeeld. In elk deel leggen we uit waar rekening mee gehouden moet worden en welke coating het meest geschikt is.

 1. Autoshowroom vloer
 2. Werkplaats- / Garagevloer
 3. Wasstraat vloer
 4. Parkeergarage vloer

Comfortabel en stijlvol: de perfecte autoshowroom vloer

In tegenstelling tot een vloercoating in een werkplaats of garage is een autoshowroom vloer zichtbaar voor de klant. Een autoshowroom is het visitekaartje van een bedrijf. Dit maakt het een bijzondere tak in de industrie: in zekere zin bepaalt het de sfeer en uitstraling van een dealer. Een coating kan hier met zijn naadloze, glanzende eigenschappen treffend bij helpen.

Uiterlijk speelt dus een grote factor bij het coaten van een showroom. Toch is het niet allesbepalend: vanwege de ruimte voor vele auto’s, bestelwagens of andere voertuigen, moet het daarnaast ook enig gewicht kunnen houden én krasbestendig zijn.

Voorbeeld Polyurethaan vloercoating garage showroom

Voorbeeld Polyurethaan vloercoating garage showroom

Een automotive vloer voor een showroom is er in vele kleuren en glans of matte afwerkingen. Ze dienen echter allemaal deze basis eigenschappen te bieden:

 • Vloeistofdicht
 • Krasbestendig
 • Treffend uiterlijk
 • Weinig onderhoud nodig
 • Relatief zwaar belastbaar

Geschikt type vloercoating: PU-gietvloer
Een PU-gietvloer, een naadloze en glanzende vloer, is uitermate geschikt voor een autoshowroom vloer. Polyurethaanvloeren zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk én in vele kleuren te leveren, waardoor ze perfect kunnen aansluiten bij de uitstraling van een bedrijf. Daarnaast zijn ze een beetje veerkrachtig en geluiddempend. Dit maakt het de perfecte loopondergrond voor uw klanten.

Meest geschikte vloercoating garage en werkplaats

De ideale vloercoating voor garage en werkplaats  moet doorgaans vooral bestand zijn tegen zware belasting en zeer vloeistofdicht zijn. Dit geldt al helemaal bij een werkplaats of garage, waar constant bedrijvigheid heerst. Het slepen van auto’s, de reparatiewerkzaamheden of het plaatsen van grote machinerie moeten namelijk niet voor scheuren of verzakkingen in de vloer zorgen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat de vloer bestand is tegen olie, weekmakers van autobanden, zout (resten van strooizout op banden) olie, benzine etc.

Een vloercoating in de autowerkplaats of garagevloer kan hier allemaal tegen. Een krachtige topcoat of een dikke gietvloer zorgt voor een robuuste laag die tweemaal zo sterk is als beton. Ook beschermt het tegen vloeistoffen zoals olie, benzine enwater, zodat deze niet in de vloer trekken. Daarnaast zorgt het voor krasvrije eigenschappen én is eventueel zelfs anti-slip mogelijk.

wasstraatvloer voorbeeld

Epoxy garagevloer in werkplaats

Belangrijke eigenschappen voor een werkplaats- / garage vloercoating:

 • Zwaar belastbaar
 • Veilig
 • Antislip
 • Krasbestendig
 • Vloeistofdicht en stofvrij

Geschikt type garage vloercoating: Epoxy vloercoating
Een epoxy vloercoating of dikkere gietvloer variant is een ondergrond perfect voor industriële doeleinden.  Niet alleen is het keihard en bestand tegen de meest zware voertuigen of machines, maar is het ook zeer vloeistofwerend. Hierdoor is onderhoud minimaal. Epoxy zorgt voor een jarenlange robuuste bescherming en staat ook wel bekend als industrievloer.

De perfecte vloeistofdichte wasstraatvloer

Binnen automotive vloeren, neemt een wasstraatvloer een speciale plek in. Vloeistofdichtheid is immers nergens zo belangrijk als in een wasstraat. Het is niet handig dat vloeren vollopen en uitzetten of schimmelen door water en reinigingsmiddelen. Niet alleen vervelend voor auto’s die er doorheen rijden, maar ook omdat er dan vaker onderhoud moet worden gepleegd.

Kortom is het belangrijk dat er een coating op de wasstraatvloer komt die waterdicht, schimmelwerend én chemisch bestendig is. Een wasstraat vloercoating zorgt ervoor dat onderhoud tot een minimum beperkt wordt. Water en reinigingsmiddelen worden met een sterke topcoat simpelweg afgestoten, waardoor ze gemakkelijk afgevoerd kunnen worden.

Voorbeeld epoxyvloer wasstraat

Vloeistofdichte wasstraatvloer

Belangrijke eigenschappen voor coating bij een wasstraat vloer:

 • Schimmelwerend (vloeistofdicht)
 • Chemisch bestendig
 • Anti-slip
 • Veilig
 • Onderhoudsvriendelijk

Tip: met belijning en glow in the dark symbolen kan de rijrichting worden aangegeven op de wasstraatvloer.

Geschikt type vloercoating: Epoxyvloer
In de eerste plaats wordt een epoxyvloer geroemd om zijn sterke en stootvaste eigenschappen; perfect voor zware auto’s en bestelbussen. Als wasstraatvloer is epoxy daarnaast praktisch voor zijn chemische bestendigheid én weinige onderhoud. Een epoxy wasstraatvloer zorgt voor een goede bescherming tegen een constante blootstelling aan water en andere reinigingsmiddelen.

(Parkeer) garagevloer coating met geluiddempende effecten

Voor een parkeergarages is een robuuste vloer belangrijk. Er rijden dag en nacht auto’s rond, op zoek naar een geschikte parkeerplaats. Niet alleen zorgt dit voor hoge ballast, maar ook voor veel overlast van vuil en vocht. Een garagevloer coating speciaal voor openbare parkeergelegenheden is daarom ten alle tijden aan te raden. Voor meer informatie leest u ons artikel hierover.

Vloercoating garage prijs per m2

De prijs per m2 van een garagevloer, showroomvloer of wasstraatvloer wordt onder andere bepaald door de staat van de ondervloer, de gewenste laagdikte, het type vloer en het aantal m2. Over het algemeen geldt, hoe meer m2 hoe lagerde prijs per m2. Het loont dus om niet alleen de showroom maar ook de garage / werkplaats en de bedrijfsvloer/ kantoor mee te pakken in de uitvoering.

Gemiddeld varieert de prijs per m2 voor een polyurethaan showroomvloer tussen de € 65 en € 120 per m2. Voor een Epoxy garagevloer wordt er een prijs vanaf €45,- tot €100,- per m2 gerekend voor een standaard vloercoating. Tot 50m2 vloercoating is er vaak een vaste prijs tussen de €3000,- en €4000,- voor de hele vloer. Daarna is de prijs per vierkante meter lager als het te coaten oppervlak hoger is. Bijvoorbeeld: €75 per m2 tot 100m2, €73,- per m2 tot 150m2, €70,- per m2 tot 200m2 etc.

Tip: houd bij het aanvragen van een offerte rekening met eventuele gewenste extra’s zoals gekleurde belijningen / rijbanen, antislip toevoegingen, glans afwerking, logo in de vloer, kleureffecten etc.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

Vergelijk eenvoudig offertes met onze service

Wij werken samen met ervaren vakspecialisten die vele soorten epoxyvloeren kunnen aanbrengen (en alle andere kunststof vloersoorten). Of het nu gaat om een wasstraatvloer, showroomvloer of autogaragevloer, wij weten de juiste match voor u te vinden. Stuur ons vrijblijvend de details van uw aanvraag en ontvang binnen enkele dagen 3 scherpe offertes. Uiteraard zijn er voor u geen kosten verbonden aan deze service. Uw voordeel?

 • Geen lange en verwarrende zoektocht online
 • Snel 3 offertes in huis; van erkende specialisten
 • Geen vervelende acquisitie telefoontjes
 • Tijd & geld besparen met een snelle prijsvergelijking

Besparen op de kosten? 5 tips!

Vind je de gemiddelde vloercoating garage prijs per m2 die wij hierboven benoemen wat aan de hoge kant? Er zijn manieren om geld te besparen op de kostprijs. Hieronder volgen een aantal tips:

 1. Laat een groot aantal m2 gieten – Hoe groter het oppervlak, hoe lager de garage vloercoating prijs per m2.
 2. Doe (een gedeelte) van de voorbereidende werkzaamheden zelf – Door zelf te schuren en te egaliseren bespaar je op de voorbewerkingskosten.
 3. Kies een vloer uit in één standaard RAL kleur – Kleuren als grijs, wit etc. zijn goedkoper als een betonlook (meerdere kleuren) of patronen.
 4. Doe (een gedeelte) van de afwerking zelf – Bespreek met de vakman wat je zelf kunt doen (kitten, plinten etc.)
 5. Kies het juiste materiaal – Polyurethaan is duurder als Epoxy. Wellicht is een alternatieve materiaalsoort ook een optie!

Automotive vloer laten aanbrengen door specialisten

Afhankelijk van uw wensen, de locatie en het type bedrijvigheid, zijn automotive vloeren doorgaans aan specifieke eisen verbonden. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, onderhoud of bepaalde finishes (zoals anti-slip). Wij nemen u graag werk uit handen zodat u tijd en geld bespaart. Vraag een offerte aan bij coating.nl en wij zoeken 3 geschikte partijen om de vloercoating bij u te offreren. Zo kunt u snel een prijsvergelijking uitvoeren en weet u zeker dat u te maken heeft met een erkende vakman.

Direct offertes ontvangen voor uw project? Vraag deze dan hier vrijblijvend aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *