Autoshowroom PU gietvloer voorbeeld automotive vloer coating

Coating maakt een automotive vloer ijzersterk en waterdicht

Een krachtige vloercoating is ontzettend belangrijk in de automotive wereld. Er zijn namelijk maar weinig vloeren die zoveel moeten verduren: zij het door zware belasting van auto’s of vrachtwagens of zij het door overvloedig water in wasstraten.

Verschillende toepassingen automotive vloer

De meeste typen vloercoating zijn vloeistofdicht én bestendig tegen zware belasting. Elk type coating heeft zo zijn speciale eigenschappen, die elk op zijn beurt weer handig zijn op een bepaald type vloer. In een wasstraat loopt u namelijk tegen andere zaken aan dan in een showroom vloer.

Allereerst hebben we de industrie in vier delen opgedeeld. In elk deel leggen we uit waar rekening mee gehouden moet worden en welke coating het meest geschikt is.

 1. Autoshowroom vloer
 2. Werkplaats- / Garagevloer
 3. Wasstraat vloer
 4. Parkeergarage vloer

Geef een autoshowroom vloer treffend sfeer

Een autoshowroom is het visitekaartje van een bedrijf. Dit maakt het een bijzondere tak in de industrie: in zekere zin bepaalt het de sfeer en uitstraling van een dealer. Een coating kan hier met zijn naadloze, glanzende eigenschappen treffend bij helpen.

Uiterlijk speelt dus een grote factor bij het coaten van een showroom. Toch is het niet allesbepalend: vanwege de ruimte voor vele auto’s, bestelwagens of andere voertuigen, moet het daarnaast ook enig gewicht kunnen houden én krasbestendig zijn.

Autoshowroom PU gietvloer voorbeeld automotive vloer coating

PU gietvloer autoshowroom

Een automotive vloer voor een showroom komt hierdoor in veel verschillende smaken. Met de volgende zaken dient u in ieder geval rekening te houden:

 • Vloeistofdicht
 • Krasbestendig
 • Treffend uiterlijk
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Relatief zwaar belastbaar

Geschikt type vloercoating: PU-gietvloer autoshowroom
Een PU-gietvloer, een naadloze en glanzende vloer, is uitermate geschikt voor een autoshowroom vloer. Deze zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk én in vele kleuren te leveren, waardoor ze perfect kunnen aansluiten bij de uitstraling van een bedrijf.

Prijs bedrijfsvloer in auto showroom

De prijs van een bedrijfsvloer wordt onder andere bepaald door de staat van de ondervloer, de gewenste laagdikte, het type vloer en het aantal m2. Over het algemeen geldt, hoe meer m2 hoe goedkoper de prijs per m2. Het loont dus om niet alleen de showroom maar ook de garage en het kantoor mee te pakken in de uitvoering. Daarnaast is het goed om rekening te houden met eventuele gewenste extra’s zoals gekleurde belijningen / rijbanen, antislip toevoegingen, glans afwerking, logo in de vloer, kleureffecten etc.

De oplossing voor zowel de garage als de showroom

Een automotive vloer moet doorgaans vooral bestand zijn tegen zware belasting. Dit geldt al helemaal bij een werkplaats of garage, waar constant bedrijvigheid heerst. Het slepen van auto’s, de werkzaamheden of het plaatsen van grote machinerie moeten namelijk niet voor scheuren of verzakkingen in de vloer zorgen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat de vloer bestand is tegen olie, weekmakers van autobanden, zout (resten van strooizout op banden) olie, benzine etc.

Een gietvloer in de autowerkplaats of garagevloer kan hier allemaal tegen. Een krachtige topcoat of gietvloer zorgt voor een robuuste laag die tweemaal zo sterk is als beton. Ook geeft het bescherming tegen vloeistoffen zoals olie of water, zodat deze niet in de vloer trekken. Daarnaast zorgt het voor krasvrije eigenschappen én is eventueel zelfs anti-slip mogelijk.

Epoxy gietvloer werkplaats voorbeeld

Epoxy gietvloer werkplaats

Belangrijke eigenschappen voor een werkplaats- / garagevloer coating:

 • Zwaar belastbaar
 • Veilig
 • Antislip
 • Krasbestendig
 • Vloeistofdicht en stofvrij

Geschikt type vloercoating: Epoxy gietvloer werkplaats
Een epoxy gietvloer is een ondergrond perfect voor industriële doeleinden.  Niet alleen is het keihard en bestand tegen de meest zware voertuigen of machines, maar is het ook zeer vloeistofwerend. Hierdoor is onderhoud minimaal. Epoxy zorgt voor een jarenlange robuste bescherming.

Speciale coating houdt ook uw wasstraat vloer brandschoon

Binnen automotive vloeren, heeft die van een wasstraat een speciaal plekje. Vloeistofdichtheid is immers nergens zo belangrijk als bij een wasstraat. Het is niet handig dat vloeren vollopen en uitzetten of schimmelen door water en reiniginsmiddelen. Niet alleen vervelend voor auto’s die er doorheen rijden, maar ook voor onderhoud.

Het is daarom belangrijk dat er een coating komt die waterdicht, schimmelwerend én chemisch bestendig is. Een wasstraat vloercoating zorgt ervoor dat onderhoud tot een minimum beperkt wordt. Water en reinigingsmiddelen worden met een sterke topcoat simpelweg afgestoten, waardoor ze gemakkelijk afgevoerd kunnen worden.

Voorbeeld epoxyvloer wasstraat

Epoxyvloer wasstraat

Belangrijke eigenschappen voor coating bij een wasstraat vloer:

 • Schimmelwerend (vloeistofdicht)
 • Chemisch bestendig
 • Anti-slip
 • Veilig
 • Onderhoudsvriendelijk

Geschikt type vloercoating: Epoxy gietvloer wasstraat
In de eerste plaats wordt een epoxyvloer geroemd om zijn sterke en stootvaste eigenschappen; perfect voor zware auto’s en bestelbussen. Als wasstraat vloer is het daarnaast praktisch voor zijn chemische besteendigheid én weinige onderhoud. Een epoxy gietvloer zorgt voor een goede bescherming tegen een constante blootstelling aan water en andere reinigingsmiddelen.

Geef een parkeergarage vloer geluiddempende effecten mee

Voor een parkeergarages is een robuuste vloer belangrijk. Er rijden dag en nacht auto’s rond, op zoek naar een geschikte parkeerplaats. Niet alleen zorgt dit voor hoge ballast, maar ook voor veel overlast van vuil en vocht.

Een coating voor een parkeergarage vloer is daarom ten alle tijden aan te raden: een krachtige topcoat over het beton zorgt voor een krachtige laag én biedt bescherming tegen alle afvalstoffen. Dit zorgt ervoor dat zo’n grote ruimte ook een stuk gemakkelijker te onderhouden is.

Epoxy parkeergaragevloer voorbeeld

Epoxy parkeergaragevloer

Belangrijke eigenschappen voor coating bij een parkeergarage vloer:

 • Vloeistof- en stofwerend
 • Anti-slip
 • Geluidsdempend
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Zwaar belastbaar

Geschikt type coating: Epoxy parkeergaragevloer
Een epoxyvloer is een speciaal type coating dat niet alleen constante bedrijvigheid weerstaat, maar ook geluidsdempend werkt. Essentieel voor een lawaaiig gebied als een parkeergarage. Deze coating kan daarnaast anti-slip eigenschappen gegeven worden, zodat auto’s stevig op de weg liggen. Het mooie aan is tot slot dat het ook nog in een hip jasje kan worden gestoken, voor het oog van de bezoeker.

Deze specialisten in Nederland kunnen een automotive vloer aanbrengen

Afhankelijk van uw wensen, de locatie en het type bedrijvigheid, zijn automotive vloeren doorgaans aan specifieke eisen verbonden. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, onderhoud of bepaalde finishes (zoals anti-slip). Onze experts staan daarom graag voor u klaar voor al uw vragen. Ook kunnen wij u in contact brengen met experts op het gebied van vloercoaten!

Er zijn diverse specialisten in Nederland waar wij u mee in contact kunnen brengen. Vraag vrijblijvend een offerte aan!


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *