betonvloer coating parkeergarage voorbeeld

Betonvloer coating beschermt tegen zelfs de zwaarste mechanische belasting

Een coating voor uw betonvloer, ofwel betonvloer coating, is dé oplossing voor een langdurige bescherming. Vooral bij industriële toepassingen en op plekken waar veel bedrijvigheid heerst, is dit laagje een uitkomst.

Een betonvloer coating is namelijk gezegend met de volgende eigenschappen:

 • Bestand tegen zware mechanische belasting
 • Resistent tegen chemische stoffen
 • Slijt- en stootvast. Sommige typen zijn ook zeer krasvast
 • Vloeistof- en vuilwerend
 • UV-werend en bestand tegen weersinvloeden
 • Geeft betonvloeren een lange levensduur én een glanzend uiterlijk

Zoekt u een betonvloer coating? In dit artikel nemen we u mee door diens wereld. We bekijken de typen coatings, gaan langs geschikte ondergronden én benoemen specialisten in Nederland.


Van parkeergarages tot kantoorvloeren; betonvloer coating kan overal

Betonvloer coating kan, zoals de naam al weggeeft, op elk type beton gebruikt worden. Het maakt hierbij niet uit of het binnen of buiten is. Deze zogenaamde coatingvloer komt in vele smaken. Zo kunt u ervoor kiezen om een bepaalde kleur aan te brengen, maar is een transparante coating ook mogelijk. Dit houdt in dat het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen en ondergronden.

Ook bij uw betonnen project past ongetwijfeld een coating. Echter past niet elke coating bij elke ondergrond. Een parkeergarage hecht bijvoorbeeld meer waarde aan zware belasting, terwijl bij een ziekenhuis comfort meer van belang is.

Om deze reden onderscheiden we twee typen betonvloeren; polyurethaan en epoxy.

 • Polyurethaan betonvloer zien we steeds vaker in omgevingen waar men waarde hecht aan comfort. Polyurethaan zorgt ervoor dat de vloeren zachter en comfortabeler aanvoelen. Daarnaast is het een klein beetje flexibel waardoor het scheuren beter opvangt als epoxy.
  Een polyurethaan betonvloer coating is geschikt voor: kantoorvloeren, wellnesscentra, gezondheidscentra, schoolvloeren en betonvloeren in woningen.
 • Epoxy betonvloer is oersterk en kan uitstekend tegen zware belasting van machines en chemische verkleuring, is daarnaast bijzonder slijtvast. Is alleen niet bestand tegen UV-straling: werk deze buiten altijd af met een PU toplaag!
  Een epoxy betonvloer coating is geschikt voor: industriële locaties, fabrieken, werkvloeren en overal waar veel (zware) bedrijvigheid heerst. 

Dit zijn de specialisten betonvloeren in Nederland

Er zijn veel specialisten in Nederland die bedreven zijn in het aanbrengen van een coating op uw betonvloer. Mesa Coatings in Breda bijvoorbeeld, is een all-round legger van zogenaamde vloercoatings – waar betonvloeren onderdeel van vormen. Het Amsterdamse Garagecoating.nl daarentegen, is bijvoorbeeld gespecialiseerd in parkeergarages. De prijs van betonvloer coating per m2 schommelt tussen de €75,- en €100,-. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2.

Een overzicht van een aantal Nederlandse specialisten in betonvloer coating:

Betonvloer coating speciaistAdres
Sijtsma NoordLjouwertertrekwei 30, 9035 ED Dronryp
Mesa CoatingsLisdodde 57 4823 MB Breda
BBM VloerenDorpstraat 18 5133 AG Riel
Garagecoating.nlOvertoom 477 1054 LE Amsterdam

Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *