Nanocoating.nl

Gevel conserveren

Het eerste dat mensen zien als ze arriveren bij uw werkplaats of kantoorpand is de gevel. Wij begrijpen daarom heel goed dat u een mooie, schone en frisse gevel wilt zodat dit een goede indruk achterlaat bij (misschien wel potentiële) klanten. Gevelconservering zorgt ervoor dat uw gevel beschermd wordt, langer schoon blijft én langer meegaat. Wacht dus niet langer en laat uw gevel conserveren. Bij Coating.nl zijn verschillende coatingbedrijven aangesloten die gespecialiseerd zijn op het gebied van gevelconservering.

Uw gevel conserveren: langdurige bescherming

Laat uw buitenmuur conserveren, dan zorgt u ervoor dat uw buitenmuur beschermd wordt tegen vocht. Gevelconservering is het waterafstotend maken van uw gevel. De door u gekozen specialist maakt gebruik van een waterafstotende vloeistof of sterke gevelcoating. In het geval van impregneren trekt de vloeistof in de buitenmuur en creëert zo een waterafstotende laag. Deze beschermlaag houdt vocht buiten en is niet zichtbaar, waardoor de kleur van uw muur dus niet hoeft te veranderen. Ook vuil krijgt na gevelconservering niet de kans om zich aan het oppervlak te hechten. Heeft u stalen gevelbeplating of wilt u een kleur meegeven aan uw gevel? Dan bestaan er ook krachtige gevelcoatings.

Tip: gevelconservering is ook toepasbaar op kunststof, natuursteen en metalen gevelbeplating.

Zoekt u dus een manier om uw gevel waterafstotend, vuilvrij en netjes te houden? Laat dan uw buitenmuur conserveren en geniet weer van frisse gevels.

Voor- en nadelen van gevelconservering

Uiteraard heeft gevels conserveren zowel voor- als nadelen. Hier staan de voor- en nadelen van gevelconservering op een rijtje:

De voordelen van gevel conserveren

 • Aluminium gevel conserveren zorgt voor een beschermlaag op uw gevel tegen atmosferische vervuiling. Vocht krijgt niet langer meer de kans om door te dringen en vuil kan zich niet aan uw gevel hechten.
 • Doordat vocht en vuil uw gevel minder kunnen aantasten, hoeft u uw gevel minder vaak te reinigen en is er minder gevelonderhoud nodig.
 • Minder reinigen betekent minder schoon- en onderhoudskosten, als u kiest voor gevelconservering.
 • Bovengenoemde voordelen zorgen ervoor dat u geniet van een langere levensduur van uw gevel.

De nadelen van gevel conserveren

 • Een buitenmuur conserveren is niet eenmalig. Wilt u meerdere jaren genieten van een schone en nette gevel, dan is het verstandig om uw gevel vaker te conserveren. Hoe vaak dit nodig is hangt af van uw gevel en de status van uw pand.
 • Wilt u uw aluminium gevel conserveren, dan kan dit enkel op een gereinigde muur gebeuren. Voor de gevelconservering moet u dus uw gevel laten reinigen.
 • Niet alle ondergronden zijn geschikt voor gevelonderhoud zoals gevelconservering. Het conserveren is enkel mogelijk op kunststof, gevelbeplating, aluminium ondergronden en gecoate ondergronden.

Nano coating voor beton steen en tegels kleinBeton, steen en tegels beschermen met de beste nano coatings

NC Nano coating voor beton, steen en tegel is speciaal ontwikkelt voor, je raadt het al, beton, steen en tegels. De meest ideale en beste oplossing om beton, steen en tegels te beschermen. Deze nano coating droogt transparant op waardoor kleur niet wordt aangetast. Eenvoudig aan te brengen en maakt oppervlakken langdurig water- en vuilafstotend. Deze nano coating bevat tevens geen PFAS en is milieuvriendelijk.

Nanocoating.nl logo kleinTip! Gebruik eerst de NC Nanoreiniger voor steen. Nanoreiniger reinigt dieper en beter dan ‘gewone’ reiniger en is daarom de must-have en perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van onze nano coatings. Hierdoor hecht de nano coatings ook het beste en kan je er nog langer van genieten.

Conserveer de gevel met nano coating

Heeft u net een nieuw pand gekocht of heeft u uw gevel net volledig laten reinigen? Het is begrijpelijk dat u uw gevel dan zo lang als mogelijk schoon wilt houden. Nano coating is een krachtige onzichtbare bescherming voor uw gevel. Het is zeer aanbevolen voor gevels en oppervlakken waarbij hoge eisen worden gesteld aan de esthetiek.

gevel conserveren

Een gevel conserveren met nano coating zorgt ervoor dat vuil en graffiti niet hechten, hierdoor bespaart u flink op gevelreinigingskosten.

Ook als er regelmatig hangjongeren bij u in de buurt rondlopen begrijpen wij dat u het zekere voor het onzekere wilt nemen. Er is niets zo vervelend als ongewenst verf op uw nieuwe of schone gevel. Het reinigen van graffiti is namelijk een zeer lastige en hardnekkige klus. Laat een anti graffiti nano coating aanbrengen op de gevel en u hoeft zich geen zorgen meer te maken.

Een anti graffiti coating op uw gevel zorgt ervoor dat de verf niet goed aan de muur kan hechten. Inkt en verf kan eenvoudig met een hogedrukreiniger worden afgespoeld.

Gevel monitoren en inspecteren

Voorkomen is goedkoper dan genezen! Door het structureel monitoren van uw gevel kunt u beginnende problemen detecteren voordat deze echt schade aanrichten. Het repareren van een gevel is in alle gevallen goedkoper dan het uitvoeren van een complete gevelrenovatie. U kunt een gevelinspectie laten uitvoeren door een specialist, maar sommige onderhoudspunten kunt u ook prima zelf signaleren. Let bijvoorbeeld op de volgende afwijkingen in het beton:

 • Zijn er bruine plekken in de gevel die er niet eerder zaten en die niet oppervlakkig zijn (dus niet op het beton liggen, maar van binnenuit ontstaan)?
 • Zitten er nieuwe scheuren in de gevel of zijn er afgebroken of gebrokkelde stukken?
 • Wat is de staat van het voegwerk?
 • Zijn er andere onregelmatigheden zoals loslatende steendelen, bruine of gele vloeistoffen, betoncorrosie of beschadigingen

Als u bij inspectie één of meerdere van bovenstaande punten signaleert, dan is het verstandig om dit goed te blijven monitoren en bij verergering een coatingspecialist in te schakelen. De gevel conserveren in een vroeg stadium helpt deze problemen voorkomen.

De kleur van uw gevel herstellen

Door zure regen, kalk, uv-straling, vervuiling of zelfs schoonmaakmiddelen kan een oppervlak na enige tijd verkleuren of zijn glans verliezen. Deze doffe uitstraling doet de uitstraling van een woningcomplex of bedrijfspand geen goed. Gelukkig is er een manier om het oppervlak weer in oude glorie te herstellen, zonder deze te moeten vervangen of opnieuw te moeten schilderen. De oplossing is kleurherstellende coating, ook wel renovatiecoating of recovercoating genoemd.

De coating heeft een indrukwekkende kleurherstellende werking waardoor gevels en gevelbeplating er weer als nieuw uitzien. Bijkomend voordeel is dat de coating een laag vormt waarop vuil of zelfs graffiti niet langer hecht. Kleurherstellende coating blijft daarnaast tot wel 10 jaar glanzen. Hiermee is het een duurzame oplossing voor het conserveren van gevels.

5 voorwaarden om uw gevel te kunnen conserveren

U bent eruit: een conserverende coating of impregneermiddel  is precies wat u zoekt. Helaas is niet iedere gevelsoort geschikt. Hieronder een aantal voorwaarden om rekening mee te houden:

 1. Er mogen geen haarscheuren of kapotte voegen in het metselwerk of beton zitten: een impregneermiddel overbrugt geen scheuren en gaten. Vocht kan dus alsnog via dergelijke ingangen naar binnen sijpelen. Gevelcoating kan kleine scheuren overbruggen.

  De kleur van uw gevel herstellen Door zure regen, kalk, uv-straling, vervuiling of zelfs schoonmaakmiddelen kan een oppervlak na enige tijd verkleuren of zijn glans verliezen. Deze doffe uitstraling doet de uitstraling van een woningcomplex of bedrijfspand geen goed. Gelukkig is er een manier om het oppervlak weer in oude glorie te herstellen, zonder deze te moeten vervangen of opnieuw te moeten schilderen. De oplossing is kleurherstellende coating, ook wel renovatiecoating of recovercoating genoemd. De coating heeft een indrukwekkende kleurherstellende werking waardoor gevels en gevelbeplating er weer als nieuw uitzien. Bijkomend voordeel is dat de coating een laag vormt waarop vuil of zelfs graffiti niet langer hecht. Kleurherstellende coating blijft daarnaast tot wel 10 jaar glanzen. Hiermee is het een duurzame oplossing voor het conserveren van gevels.

  Als er teveel zouten in de gevel zitten kunnen er witte plekken in de gevel ontstaan

 2. De ondergrond moet homogeen zijn: alleen dan kan de conserverende vloeistof gelijk worden opgenomen en een schild tegen vocht vormen.
 3. Bepaalde steensoorten kunnen niet geïmpregneerd worden: ook voor gesloten (gladde) oppervlakken is deze coating ongeschikt.
 4. De buitenmuur mag geen vocht meer bevatten: let op bij nieuwbouw! Impregneermiddel sluit het vocht als het ware op waardoor er vochtproblemen kunnen ontstaan of zelfs directe schade bij bevriezing.
 5. Het zoutgehalte in de gevel of buitenmuur mag niet te hoog zijn: de zouten kunnen gaan kristalliseren wat zorgt voor lelijke witte plekken.

Tip: neem bij twijfel over bovenstaande punten vrijblijvend contact met ons op. Coatingspecialisten kunnen meten of er vocht of zout in het oppervlak en of uw gevel of buitenmuur geschikt is om te behandelen.

Werkwijze van een gevelspecialist

Tijdens het conserveren van de gevel hoeven werkzaamheden niet stilgelegd te worden. Ook in woningcomplexen kan bewoning  doorgaan zonder hinder. Het conserveren gaat doorgaans als volgt:

 1. Allereerst moet de gevel geïnspecteerd worden. Er wordt dan gekeken of het materiaal van uw gevel geschikt is voor het conserveermiddel of coating en in welke staat de gevel zich bevindt. Deze onderdelen bepalen welke behandeling de specialist kan gaan uitvoeren.
 2. Zoals u eerder al kon lezen: de gevel moet goed schoon zijn voordat de specialist uw bakstenen, beton of stalen gevelbekleding kan conserveren. Een grondige reiniging houdt in: verwijderen van mossen, algen en andere vuiligheden.
 3. Herstel: bevat uw gevel schade aan voegen, kitwerk of de ondergrond, dan moet dit eerst verholpen worden.
 4. Wanneer de gevel gereinigd en gerepareerd is kan de coating specialist uw gevel conserveren. De door u gekozen vakman brengt de coating of het conserveermiddel aan op uw gevel en dit heeft vervolgens enkele uren nodig om goed in te trekken. Eventueel moet dit herhaald worden.

Tip: vraag uw specialist naar de werkzame duur (garantie)van de conserveringsbehandeling in uw specifieke omstandigheden. Doorgaans moet het conserveren tussen de 5 en 10 jaar worden herhaald.

Stel uw vraag over gevel conserveren. Wij helpen graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *