Spuitpistool reinigen

Spuitpistool reinigen in de basis

Hoe maak ik een verfpistool schoon is één van de vragen die u uzelf moet stellen op het moment dat u een verfspuit aanschaft. Spuitpistolen worden namelijk makkelijk vies in de spuitkop of er blijven verfresten achter in de boven- of onderbeker. Ook het wisselen van een verfkleur is onmogelijk zonder het schoonmaken van de verfspuit. Een spuitpistool is gelukkig geen moeilijke klus met het juiste gereedschap.

Lees in dit artikel alles over het aanbod automatische en handmatige spuitpistool reinigers voor optimaal gebruik van uw verfspuit!

Een spuitpistool handmatig of automatisch reinigen

Spuitpistoolreinigers komen in twee verschillende categorieën: automatisch en handmatig en de meest geschikte voor uw werkzaamheden hangt af van een aantal factoren. Hieronder bespreken we beide varianten:

Spuitpistool reinigen met spuitpistoolreiniger Hamach

Handmatig een spuitpistool reinigen is ideaal voor kleine spuiterijen Bron: Hamach

Automatische spuitpistolenreiniger

Voordelen: Deze maakt één of twee spuitpistolen automatisch schoon. Uitgerust met verschillende vloeistofpompen, reinigingsborstels en spoelsystemen. Het spuitpistool wordt in het station gezet, waarna het proces vanzelf begint! Wel dienen reiniginsmiddelen toegevoegd te worden. De automatische spuitpistoolreiniger is vaak een vast onderdeel van een verfmengruimte.
Nadelen: Het is een investering en de montage vereist aansluiting op een dampafzuiging-ringleiding in de mengruimte.
Geschikt voor: (auto) spuiterijen, poedercoaters en andere werkplaatsen waar intensief gebruik wordt gemaakt van spuitpistolen

Handmatige spuitpistolenreiniger

Voordelen: Met dit apparaat heeft u het schoonmaken in eigen hand. Beschikbaar in twee varianten; op oplosmiddelenbasis en op waterbasis. Laatstgenoemde werkt zowel met water als schoonmaakmiddel. Via een vloeistofpomp op handmatige basis is een spuitpistool schoon te maken, waarna lakresten en ander afval door een filtersysteem in een grote zak komt.
Nadelen: Meer handwerk en dus tijd, daarnaast kan er vaak maar 1 verfspuitpistool worden gereinigd.
Geschikt voor: Kleine spuiterijen, doe-het-zelvers

Er zijn ook combinatiemachines op de markt. In deze professionele verfspuitreinigers kunnen 1 of meerdere verfspuitpistolen gelijktijdig automatisch gereinigd worden, terwijl er tevens op hetzelfde moment ook handmatig gereinigd kan worden. Tijdens het automatische reinigingsproces, kunt u in het andere werkstation dan handmatig een pistool schoonmaken.

Spuitpistool reiniger kopen

In onderstaand overzicht hebben we verschillende installaties voor spuitpistool reinigen op een rijtje gezet.

ProductOmschrijvingSoortPrijs indicatie (vanaf)
HAMACH HR2400 handmatige verfpistolenreinigerPneumatische handmatige spuitpistoolreiniger, geschikt voor gebruik met zowel schoonmaakmiddelen als water.Handmatig€ 3.075,84
DRESTER Boxer DB44S Quattro Automatisch en handmatig reinigen. Geschikt voor gebruik met solventen.Automatisch en handmatig€ 4.490,00
B-TEC UD800Geschikt voor zowel watergedragen lakken als solventhoudende lakkenAutomatisch en handmatig€ 3.416,00
HAMACH HR3000Volautomatische Spuitpistolenreiniger voor het reinigen van 2 spuitpistolen tegelijk.Automatisch en handmatig€ 4.190,00
HAMACH HR1400 MICROSnelle reiniging tussen kleurwisselingenAutomatisch€ 820,00

Weten met welke reiniger een spuitpistool het beste gereinigd kan worden? Bij ons kunt u terecht met al uw vragen over spuitpistool reinigen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *